Přejít k hlavnímu obsahu

Streamerka prosí diváky o podporu, Twitch jí nedal výplatu

21. 11. 2021 | 08:00 Twitch.tv Twitch
Twitch je pro streamery spoustou věcí. Koníček, zábavná platforma, nebo třeba reklamní prostor. Především to ale je práce jako každá jiná. Tedy, v práci dostanete peníze. Šestadvacetiletá streamerka uvádí, že ani po dvaceti dnech neviděla „desítky tisíc dolarů", které jí Amazon vlastnící Twitch měl poslat za tisíce odběrů a peněžitých darů.
Bbjess
Bbjess
Zdroj: Twitch

Streamerka na Twitchi s přezdívkou Bbjess si zažila pěkně šílených pár posledních měsíců. Za dobu, co na Twitchi vysílá, získala 42 000 sledujících a 8 400 aktivních odběratelů. Tak, jako spousta větších tvůrců na streamovací platformě, i Bbjess si někdy musela odnést ban. K její smůle se to stalo minulý měsíc kvůli jejímu smajlíku „bbjessBoobees", který porušoval pravidla Twitche.

Ban nakonec trval pouhých 19 hodin a streamerka tak byla zpět. Před nedávnem ale odhalila, že potřebuje pomoc svých diváků, protože Amazon, který Twitch vlastní, jí ani po dvaceti dnech neposlal peníze za říjen.

Dle slov streamerky ale není jediným tvůrcem, který je momentálně bez výplaty. I přesto, že Bbjess je v programu partnerů a měla by tak mít vyšší privilegia, administrátoři jí stále neodpovídají. Twitch jí zaslal automaticky odesílanou odpověď, že její peníze by měly přijít v následujícím vyúčtování. Sama streamerka je otřesená přístupem společnosti.

Chci jenom normální komunikaci. Je smutné vědět, že ani po tvrdé práci, kdy se stanete partnerem a vyšplháte se mezi 80 nejodebíranějších tvůrců, stále se vám nebude věnovat žádný manažer nebo alespoň skutečný pracovník. Je děsivé, že jsem nedostala zaplaceno a vypadá to neprofesionálně.

Lidé pod jejím Twitterovým příspěvkem diskutují, zdalipak nemohlo dojít k nezaplacení kvůli tomu, že v posledních třech měsících dostala nějakou penalizaci – v jejím případě říjnový ban. Ve smlouvě má streamerka napsáno, že Twitch má na její vyplacení 45 dnů. Vzhledem k tomu, že se nejedná o prvního tvůrce, který nedostal zaplaceno, je těžké říct, jak to skončí. Zbývá jen doufat, že peníze skutečně obdrží.

Lístky na MČR
Zdroj: Dexerto
Štítky: BAN, Twitch
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.