Přejít k hlavnímu obsahu

STYKO je bez domova, FunPlus Phoenix opouští svět CS:GO

5. 11. 2021 | 16:58 Counter-Strike 2 Přestup
Po necelém roce opouští čínská organizace FunPlus Phoenix CS:GO scénu. Oficiálním důvodem, proč se sestava okolo STYKA a spol. ocitla bez organizace, jsou problémy s řízením evropského týmu z Číny.
STYKO FunPlus Phoenix
STYKO FunPlus Phoenix
Zdroj: Twitter @STYKOcsgo

Na začátku letošního roku přišla velká přestupová bomba. Na CS:GO scénu vtrhla nová organizace, kterou byl čínský gigant FunPlus Phoenix. Jeho působení však netrvalo dlouho, dnes byl oznámen konec aktivit v této hře. Sestava, ve které působil také slovenský střelec Martin "STYKO" Styk, se tak ocitla bez organizace.

Podle vyjádření je hlavním důvodem „limitace a obtíž při vzdáleném managmentu“. Není však žádným tajemstvím, že tým nedosahoval zdaleka takových výsledků, jaké se očekávaly. Kromě výhry turnaje Snow Sweet Snow totiž tým nedosáhl žádných výrazných umístění, klíčovým momentem však byla neúčast na PGL Majoru.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Organizace navíc není partnerem BLAST ani ESL, tedy dvou největší organizátorů, čímž se výrazně zmenšuje možnost představit se na velkých turnajích. Naopak se jedná o dalšího partnera FLASHPOINTu, který opustil CS:GO scénu. FLASHPOINT letos neuspořádal žádný event, jedinou výjimkou byl květnový RMR turnaj, který se však řídil pravidly Valve.

Zda hráči zůstanou spolu, není jisté. Napovědět by mohl už čtvrtek, kdy má tým nastoupit do turnaje REPUBLEAGUE, kde se mají utkat s 00Nation. Už dříve tento týden však server Draft5 přinesl informaci, že sniper Asger "⁠Farlig⁠" Jensen má namířeno do Astralis. Možný odchod naznačil také STYKO ve svém prohlášení, kde pronesl, že je „připraven hrdě reprezentovat jakýkoliv smysluplný projekt“.

Mohl by snad STYKO zamířit zpět domů a pomoct SINNERS proniknout do Tier 1 scény, nebo najde opět domov v zahraničí? Na to si budeme muset ještě chvíli počkat. Stále však platí, že tato pětice hráčů je momentálně volným artiklem:

 Slovensko Martin "⁠STYKO⁠" Styk
 Dánsko Asger "⁠Farlig⁠" Jensen
 Černá Hora Pavle "⁠Maden⁠" Bošković
 Srbsko Luka "⁠emi⁠" Vuković
 Finsko Jesse "⁠zehN⁠" Linjala

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.