Přejít k hlavnímu obsahu

Světový šampionát se oficiálně vrací zpátky do Evropy! Tentokrát ovšem bez G2 Esports

24. 8. 2021 | 16:17 League of Legends
Po dvou letech se znovu dočkáme vrcholu světového LoLka u nás v Evropě. Podle oficiálních zdrojů restrikce okolo Covidu a současný stav v Číně neumožňují účast týmů z některých regionů. Tím pádem se nejlepším východiskem stala právě Evropa, kde se naposledy naplno hrálo Worlds před plným hledištěm v roce 2019, konkrétně v Berlíně, Paříži a Madridu.
Worlds se vrací do Evropy!
Worlds se vrací do Evropy!
Zdroj: Riot Games

Je to oficiální! Po dvou letech se znovu dočkáme Světového šampionátu na našem kontinentu. Worlds 2021 se původně mělo konat v Čině, konkrétně v Šanghaji, Čching-tau, Wu-chanu, Čcheng-tu a Šen-Čenu, jako představení moderních a rychle rozvíjejících se měst v této zemi, ale nakonec to dopadlo tak, že situace okolo Covidu a problémy některých regionů s příletem do Číny nám navrátí hlavní LoLkařský turnaj roku zpátky do Evropy.

První problém nastal pro Riot Games, když nebyli schopni zajistit cestu do Číny pro svoji produkci. Dalším z problémů je také to, že týmy ze Severní Ameriky mají problémy s pořízením svých víz. Světový šampionát ve stejné zemi dva roky po sobě bez fanoušků by taky nebyl úplně ideální a tím pádem můžeme v následujících dnech očekávat další novinky, protože začínat se má už zhruba za měsíc play-in fází, kde se utkají o postup do hlavní části týmy z Wildcard regionů a poslední seedy z těch hlavních lig. Vyloučeno není ani studiové podání.

Jak už jsme zmínili na začátku, tak naposledy se Worlds konalo v Evopě v roce 2019 a tehdy se domácí G2 Esports probojovali až do samotného finále, kde nestačili na čínské FPX. Tentokrát už víme, že G2 neuvidíme, ale naopak se dočkáme hned tří Čechů mezi elitou. Konkrétně Humanoida a Carzzyho v MAD Lions a Freeze na pozici trenéra v zámořské organizaci 100 Thieves. Dokážou naši borci na téměř "domácí" půdě zazářit?

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.