Přejít k hlavnímu obsahu

Světový šampionát se vrací! Valve odhalilo termíny turnaje o 40 milionů dolarů

13. 5. 2021 | 09:00 Dota 2
Fanoušci a především hráči strategie Dota 2 se mohou těšit na nové nadcházející události a hlavně turnaj The International 10, ve kterém budou moci sledovat boj o neuvěřitelných 40 milionů dolarů, což je, jak už bývá u TI tradicí, doposud největší prize pool ze všech esport turnajů. Valve totiž odhalilo svá data a s nimi také hrubý časový plán těchto akcí.
The International 10
The International 10
Zdroj: Dota 2

Kvůli pandemii COVID-19 jsme nemohli minulý rok vidět rozsáhlý Dota 2 turnaj The International 10, s prize poolem čítajícím úctyhodných 40 milionů dolarů. Tento turnaj je největším, který kdy Dota 2 každoročně pořádá a jeho prize pool se každým rokem zvedá a překonává rekordy v celém esportu. Nyní Valve konečně odhalilo konečná data tohoto turnaje. Dále odhalilo, že pro letošek v rámci Doty plánuje mnohem více událostí, a dokonce poskytlo i jejich hrubý časový plán.

Časový plán

První skupinová fáze The International 10 se bude konat 5. srpna 2021 ve Stockholmu. Turnaj potrvá 10 dní, skončí tedy 15. srpna 2021 ve velkém grandfinále. Valve na svém blogu napsalo, že hlavní událost přijde 10. srpna a bude pokračovat až do konce, tedy 15. srpna, kdy se proti sobě utkají ty nejlepší světové týmy ve velkém finále, kde se rozhodne o vítězi. Finalisté se poperou o podíl z prize poolu 40 milionů dolarů, který si hra mohla dovolit díky Battle Passu a souvisejícím nákupům ve hře. Tento prize pool je, stejně jako každým rokem, už nyní zdaleka největším v historii esportů a jak jsme u TI zvyklí, rozhodně se nejedná o jeho finální výši.

Nové události Dota 2

Společnost Valve oznámila, že se budou konat celkem dvě nové události ve hře Dota 2. Vývojáři zatím neposkytli informace o tom, kdy přesně, ani o čem události budou. Oznámili, že první událost dorazí koncem června, bude tedy následovat někdy po skončení mezinárodního turnaje. Druhý zatím přibližné datum nemá, na tyto informace si tedy budeme muset ještě chvíli počkat.

Nadcházející International 10
Nadcházející International 10
Foto: TI10
Zdroj: ginx.tv