Přejít k hlavnímu obsahu

T9Laky o Logitech COOL lize: Ulevilo se mi, že jsem to zvládnul tak dobře

6. 11. 2021 | 08:38 EA SPORTS FC 24 Rozhovor
Dnes jsme si na horké křeslo přizvali Lukáše "T9Laky" Poura, který se můžete pyšnit nespočtem úspěchů a trofejí z několika rozdílných kompetencí. T9Laky je dlouhodobou oporou esportové sekce FC Viktore Plzeň, kde chce i nadále pokračovat. V rozhovoru jsme probrali Logitech COOL ligu, změny v týmu a mnoho dalšího.
T9Laky
T9Laky
Zdroj: PLAYzone

Tvé první představení v Logitech COOL lize vyšlo náramně a zajistil sis účast v play-off. Oddechnul sis po tak silné skupině?

Ulevilo se mi, že jsem to zvládl tak dobře. Momentálně nevíme, kdo má jakou formu, ale já vím, že všichni kluci mají ty nejvyšší kvality, a o to víc si cením, že se mi povedlo hned postoupit.

My tady mluvíme o skupině smrti, ale ty si jí, dá se říci, prošel jako nůž máslem. Jak se ti povedlo porazit Matejse a pak Drmiho tak vysokým rozdílem?

Soustředil jsem se hlavně na sebe, abych podal dobrý výkon. První souboj s Drmim se mi podařilo proměnit spoustu šancí a cítil jsem se super. Druhý zápas jsem si vytvořil skoro stejné šance, ale bohužel jsem je neproměnil a byl jsem trošku pod tlakem. Konec zápasu byl spíše v režii Matejse, ale nakonec jsem to zvládnul.

Jaké je tvé hodnocení FIFY 22?

Zatím se to jeví dobře, tento ročník. Líbilo se mi, že padaly střely z dálky, ovšem hned vyšel update a bohužel to opravili. Pořád se mi ale líbí víc než minulé ročníky.

V aktuálním ročníku jsi nastoupil už i na offline turnaji Alienware, na kterém jsi zvítězil. Je to takový start do sezóny, jaký by sis přál?

Minulý rok jsem taky vyhrál hned první turnaj a pak to pro mě trošku paradoxně úplně nejlepší ročník nebyl. Určitě je to ale příjemná vzpruha pro psychiku. Musím se teď  soustředit a v těch výkonech pokračovat i nadále.

Byl jsi nedočkavý na novou FIFU, nebo by sis dal ještě nějaký ten týden pauzu?

Období před FIFOU už jsem moc nehrál. Snažil jsem si hlavně psychicky odpočinout. Na nový ročník se těším vždycky, je to nový začátek a vše jedeme od znova.

Výsledky skupiny F
Výsledky skupiny F
Foto: PLAYzone

Jak vnímáš přestupy tvého klubu?

Je to tak, jak to je. Jednou někdo odejde, jednou někdo přijde. S Huhnakem se známe už déle, často spolu komunikujeme a nemáme spolu problém. Myslím, že by tahle spolupráce mohla fungovat. 

Někteří během hraní poslouchají hudbu a jiní zase ne. Jak to máš ty? Máš nějaké rituály, které nesmí chybět?

Hraju bez sluchátek, bez zvuků a všeho okolo. Když hraju doma, tak mám většinou ticho. Když jsem na turnaji, poslouchám komentátory, občas se u toho i zasměju, jelikož jejich komentování někdy stojí za to. Musím říct, že je to super.

Na svém kontě máš několik úspěchů a ocenění. Máš nějaký oblíbený úspěch, na který nejraději vzpomínáš? Co považuješ za nejcennější výhru?

Je jich hned několik. Určitě cením pořád vysoko postup na FUT Champions cup #2, výhru v e:Lize nebo historicky první vítězství v anketě eFotbalista roku.

Je aktuálně na česko-slovenské scéně nějaký talent, který by se mohl v budoucnu přidat mezi tu nejužší špičku tady u nás? 

Myslím si, že tu není takový talent jako byl Seron, každopádně potenciál vidím hned v několika hráčích. Nebudu jmenovat, ale jsem zvědavý jestli ho naplní.

Ještě se tě zeptám, jak vidíš pondělní skupinu C (Dalas, Seron, K1leris, MrRici)?

Podle posledních výsledků bych řekl, že postoupí Seron a pokud ne, tak to bude překvapení. Zbytek se nějak popere o 2. místo. Jsem zvědav, jestli uvidíme nějaký nečekaný výsledek.

Díky, že sis udělal čas na rozhovor! Na závěr máš prostor vzkázat něco svým fanouškům nebo komukoli jinému. 

Taky děkuji za rozhovor! Vždy bych jim rád poděkoval za veškerou podporu a jejich přízeň!

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone
Štítky: T9Laky