Přejít k hlavnímu obsahu

Technik sestrojil obří Nintendo Switch, který daroval dětské nemocnici

9. 4. 2021 | 17:00 Všechny hry
Mnohá elektronika se postupem času zmenšuje, aby bylo možné ji snáze brát s sebou, a to kamkoliv se hneme. Michael Pick se rozhodl jít jinou cestou a vytvořil obří verzi konzole Nintendo Switch, kterou následně věnoval dětské nemocnici.
Obří Nintendo Swith
Obří Nintendo Swith
Zdroj: YouTube - Michael Pick

Zařízení je skutečně velké, má 70 na 30 palců (cca 177 x 76 cm) a váží skoro 30 kilogramů. Kdyby Godzilla byla gamerem, mohla by si na tomto Switchi snadno zahrát. Tvůrce konzole, Michael Pick, sdílel video z procesu tvorby na svém YouTube kanále. Jak je vidět, Switch je plně funkční a je možné používat zvětšené joysticky i tlačítka. Můžete použít i Pro Controller, s nímž je to možná přece jen trochu snadnější. 

A v čem je celé tajemství? Zařízení je ovládáno Arduinem, který je připojený ke Switchi „normálnější“ velikosti. Vnitřek konzole je výsledkem talentu a pečlivé práce svého tvůrce. Ve videu se Michael podělil o důvod, proč konzoli vyrobil: „Fakt mám rád Nintendo Switch. Je malý a přenosný, ale opravdu snadno ho ztratíte, což pro mě byl problém. Takže jsem se rozhodl to napravit tím, že vytvořím něco, co bude trochu větší a trochu hůř se to ztratí.“ 

Obří Nintendo Switch nicméně u Michaela doma už nenajdete, rozhodl se totiž konzoli věnovat dětské nemocnice Saint Jude’s v Nashvillu. Děti si tak mohou užít obří konzoli se všemi možnostmi, které nabízí. „Děti to milovaly! Upřímně, to je na tom to nejlepší,“ okomentoval Michael rozhodnutí svůj výtvor darovat. Kreativitě a šikovnosti gamerů se skutečně žádné meze nekladou, například nedávno jeden hráč Call of Duty vytvořil originální herní ovladač – z bagety. Vytvořit obří funkční Nintendo Switch však pravděpodobně dalo mnohem více práce. Věříme, že dělá dětem v nemocnici radost, a to je to, k čemu jsou konzole především určeny.