Přejít k hlavnímu obsahu

Použít namísto ovladače bagetu? Nic není nemožné!

21. 3. 2021 | 08:30 Všechny hry
Lidé, a ještě více hráči videoher, dokážou být někdy velmi kreativní. Populární youtuber Rudeism ale všechny strčil do kapsy, když se vrhnul do hraní Call of Duty: Warzone s jedinečným (a fungujícím!) ovladačem vytvořeným z bagety.
Jedinečný ovladač
Jedinečný ovladač
Zdroj: Rudeism

Rudeism je známý pro svůj neortodoxní přístup k úpravám ovladačů. O své nejnovější dílko se podělil na Redditu – bagetu proměnil v ovladač, aby si s ní mohl zahrát tento oblíbený battle royale. Není každopádně jediný, kdo hraje s netradičním ovladačem. Porážet nepřítele můžete efektivně třeba i za pomoci různých hudebních nástrojů.  

Ve videu níže můžete vidět hráče, jak drží svůj výtvor v rukou jako pušku (a musíme uznat, že bageta má skutečně trochu podobný tvar). Začátek hry trochu drhne, Rudeism se snese na střechu a při hledání zbraně dostane zásah od jiného hráče. Brzy se ale karty obrátí, hráči se povede složit původního soupeře, a to s překvapivou přesností.

Krom toho, že je to skutečně unikátní způsob, jak ovládat hru, má tento ovladač ještě jednu výhodu. Když vás přepadne chuť na něco dobrého, stačí se jednoduše natáhnout a ukousnout si. To každopádně udělal taky sám Rudeism, snad na oslavu toho, že se mu tak dobře podařilo zasáhnout nepřítele.  

Rudeism v redditovém vlákně vysvětluje, jak ovladač vůbec sestrojil. Bageta dostala nový kabát z hrsti tlačítek a gyroskopu pro míření. Youtuber použil také Arduino, elektronickou platformu s otevřeným zdrojovým kódem. Dalo se čekat, že výsledek nebude dokonalý, nicméně ovladač podle slov svého tvůrce funguje docela dobře, ačkoliv potřeboval po chvíli určité elektronické úpravy, aby držel pohromadě, ale i po zhruba 8 hodinách hraní se držel zcela obstojně. 

I built a baguette into a motion controller to play Warzone from r/CODWarzone