Přejít k hlavnímu obsahu

Tencent ve spolupráci s Riotem vyvíjí čínské Teamfight Tactics

14. 7. 2021 | 13:36 Teamfight Tactics
Číňané si exkluzivně budou moci zahrát své vlastní TFT. Spin-off Teamfight Tactics pro ně vyvíjí NExT Studios, které vlastní Tencent, ve spolupráci s Riot Games. Battle of Golden Spatula, jak se hra jmenuje, bude TFT velmi podobná.
TFT
TFT
Zdroj: Riot Games

Minulý měsíc v Číně vyšlo Teamfight Tactics a vyškrábalo se na dvacáté místo nejstreamovanějších her v Číně. Tahle strategická bojovka od Riot Games prošla pod rukama cenzorů a v upravené verzi se jí nakonec dočkali i Číňané. Nebylo by to ale ono, kdyby si v Číně něco vlastního nevymysleli. Ve spolupráci s NExT Studios, které vlastní Tencent, se Riot Games pustili do výroby vlastních Teamfight Tactics. Předregistrace již byly spuštěny a v plné verzi by hra mohla dorazit ještě tento rok. O hře informoval analytik Daniel Ahmad na Twitteru.

Oficiální název hry bude 金铲铲之战, což lze přeložit jako Battle of Golden Spatula (Golden Spatula, neboli Zlatá Obracečka, je předmět v League of Legends). Bude se jednat o spin-off k momentálním Teamfight Tactics, a jak je vidět v tweetu, hra dostala svůj trailer, kde vidíme staré známé postavy jako Mordekaisera, Yasua nebo supporta Leonu. Battle of Golden Spatula bude speciálně pro čínský trh, přesto ale bude mít dost společného právě s TFT. Něco jako takový mladší bratříček. 

Skiny, optimalizaci, mikrotransakce a patche bude mít pravděpodobně pod palcem Tencent a od Riotu si občas něco vypůjčí. Vlastní TFT se ale vzhledem k popularitě toho od Riotu zdá jako skvělý nápad.

Štítky: Tencent
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.