Přejít k hlavnímu obsahu

Třetí FIFA COOL sezóna klepe na dveře. Těšit se můžete na velkou AXE ligu i nový Big Shock! pohár

6. 5. 2021 | 14:09 EA SPORTS FC 24
FIFA míří zpátky do COOL lig, třetí sezóna s sebou přináší mnoho zajímavých změn. Nesmí samozřejmě chybět samotná FIFA COOL liga s novým titulárním partnerem AXE, kromě ní je tu ale také zbrusu nový Big Shock! FIFA COOL Pohár – šance pro všechny vyzvat ty nejlepší hráče na scéně. A v neposlední řadě bude na programu THE NEW AXE EFFECT Showmatch, který zakončí třetí sezónu souboji těch nejlepších hráčů.
AXE FIFA COOL liga
AXE FIFA COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone

AXE FIFA COOL liga se dočkala mnoha změn, včetně značného rozšíření. Lépe řečeno, došlo ke spojení 1. a 2. ligy. Počet hráčů v lize se zvýší na 16 a kvalifikace proběhne spojením 1. a 2. ligy v barážových zápasech, které se uskuteční již 13. května. Dále se šestnáctka nejlepších rozlosuje do 4 skupin po 4 hráčích. Skupiny se budou hrát systémem GSL, kterým se hrálo i finále eRepre. Z každé skupiny budou postupovat dva hráči do play-off a na úplného vítěze AXE FIFA COOL ligy čeká prize pool ve výši 50 000 Kč. Těšit se můžete na stream z každého ligového zápasu a o dění v lize vás budeme pravidelně informovat zde na PLAYzone.cz. Těšit se můžete na reportáže, názory, rozhovory a prostě kompletní coverage.

Big Shock! FIFA COOL pohár se odehraje o víkendu začátkem letních prázdnin. Poháru se bude moci zúčastnit takřka kdokoli, stačí být hráčem FIFA Ultimate Team na PS4. Hrát se bude systémem jednoduchého pavouka (Single Elimination) a v pozdějších fázích budou do pavouka poháru nasazeni také hráči z AXE FIFA COOL ligy. Prostě unikátní formát, který po vzoru fotbalových soutěží přinášíme také do esportu! Zápasy z pozdějších fází Big Shock! FIFA COOL poháru budou vysílány a třeba se právě vy dostanete na stream v zápasu proti svému oblíbenému hráči. Ani v tomto turnaji nesmíme zapomínat na prize pool – hráči si rozdělí 40 tisíc korun.

FIFA COOL sezóna
FIFA COOL sezóna
Zdroj: grafika PLAYzone

THE NEW AXE EFFECT showmatch určitě nabídne souboje zvučných jmen. Tedy možná... Kdo se nakonec utká, totiž bude záviset především na divácích, jelikož i oni se budou podílet na jejich výběru. Showmatch se odehraje 24. července a uzavře tak třetí FIFA COOL sezónu ultimátním ALL-KILL formátem.

Není toho málo, co nás ve FIFĚ letos čeká. Stejně jako v loňském roce, ani letos to nebude jen o 3. sezóně, ale na podzim se můžete těšit také na 4. sezónu, která se však již odehraje v nové FIFA 22. Doufejme, že i ta bude stát za to!

Štítky: FIFA COOL liga