Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch nasazuje možnost zaplatit propagaci streamera!

7. 10. 2021 | 08:00 Twitch.tv Twitch
Algoritmus na Twitchi nefunguje zrovna nejlépe. To ví asi každý. Tvůrci obsahu tak mohou mít sebelepší tvorbu, ale pokud se Twitch rozhodne, že se streamy zobrazovat nebudou, streamer se bude pohybovat někde mezi 100-500 diváky. Při troše štěstí. Co ale, kdyby si diváci streamera mohli zaplatit jeho propagaci na hlavní stránce Twitche? Přesně to se nyní testuje.
Twitch logo
Twitch logo
Zdroj: Twitch

Několik dnů zpět Twitch představil nové prostředky na ochranu streamerů, kteří byli vystavováni nenávistným komentářům a dalším, ne zrovna pěkným věcem. Misky vah ale pravděpodobně nemohou být vyvážené, protože byla představena novinka, díky které mohou streamerovi diváci prakticky zaplatit jeho cestu na „vrchol". Tiskový mluvčí Twitche k tomuto kroku řekl následující:

Spouštíme experiment pro pár zatím rostoucích kanálů, který dovolí, aby jejich komunity mohly zakoupit promo na velmi viditelných částech Twitche.

Novinka bude fungovat tak, že každých 10 minut streamu vyskočí oznámení, že možnost zesílení dosahu je dostupná, upozorňující diváky na to, že mohou zaplatit za určitý počet doporučení. Za 0.99 dolarů (cca 21 korun) se stream ukáže tisíci lidem a za 2,97 dolarů (cca 64,8 korun) se obsah doporučí 3 000 lidem. To vše na hlavní stránce Twitche. 

Jedná se o placenou verzi již dostupné funkce. Podpořit sledovanost svého oblíbence můžete skrz body, které získáváte za sledování streamera. Produktový manažer Twitche, Jacob Rosok, zmínil, že tento nový placený program vzešel od komunity, protože streameři chtěli více způsobů na to, jak se zviditelnit.  Prakticky se tak jedná o kupování diváků. Víc diváků znamená více reklam, více sponzorů a více peněz jak pro streamera, tak hlavně pro Twitch.

Zatímco za normálních podmínek si Twitch bere z darů a odběrů polovinu, za zesílení dosahu si vezme celou částku. Z platformy se nám tak stává takové typické RPG od Blizzardu. Samozřejmě, většinou ho můžete hrát zdarma a nemusíte utratit ani korunu. Abyste si ale ušetřili hodiny a hodiny grindu surovin, levelů a výbavy (snažení se vlastními schopnostmi prorazit), můžete si zaplatit větší šanci na drop legendárního vybavení (více diváků). 

Program bude dostupný do konce října a jen pro streamery s méně než 250 sledujícími. Twitch také ujistil, že se jedná pouze o experiment a finální verze se ještě může lišit. Doufejme ale, že se jedná jen o vtip a ne o skutečně plánovanou funkci. Jinak se za chvíli všichni přesunou buď na YouTube, nebo dost možná budeme platit i za pouhé sledování vysílání.

Zdroj: msn.com
Štítky: Twitch
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.