Přejít k hlavnímu obsahu

Tým se Slovákem Skiterem triumfoval mezi světovou špičkou! Odměnou jsou 4 miliony korun

30. 8. 2021 | 20:05 Dota 2 Reportáž
Kvalifikace na odložený The International jsou sice dávno pasé, Dota 2 scéna však i přesto žije. Důkazem toho byl turnaj ESL One Fall, jehož hlavní část se odehrála minulý týden. Mezi účastníky nechyběla osmička účastníků TI10, ani jeden z těchto týmů však nezastavil Tundra Esports se slovenským hráčem Skiterem.
Skiter
Skiter
Zdroj: Tundra Esports

Oliver 'Skiter' Lepko už nějaký pátek patří k širší evropské špičce. Jeho největším dosavadním úspěchem bylo 3. místo z ESL One Germany, jinak na povedený run například na Majoru dlouhodobě čeká. S jádrem jeho současného týmu hraje od loňského září, pod organizací Tundra Esports působí celé aktuální složení od ledna. Na evropské scéně nechyběli v obou sezónách oficiální DPC ligy, 5. a 6. místo ale nebylo úplně tím, po čem toužili. Skiter a spol. sahali po úspěchu také na kvalifikaci na The International 10, kde se nezalekli slavných jmen světové scény, ale bohužel padli až v samotném finále proti obhájcům prvenství z OG nejtěsněji 2:3.

Co tě nezabije, to tě posílí. Pokud si tohle Skiter nebo jeho parťáci řekli, tak to hned na dalším velkém turnaji naplno potvrdili. Soutěž s názvem ESL One Fall měla mezi 12 účastníky hned 8 týmů, které letos čeká světový šampionát, o silné konkurenci tak nemohl být pochyb. Tundra Esports i přesto prohráli ve skupině jen jednou a čekala na ně horní část pavouka, kde navíc zametli s týmem beastcoast a měli jasné stupně vítězů. V následné sérii, tedy ve finále WB, však oplatili Virtus.pro porážku ze skupiny a vyčkávali na to, kdo je doplní v grandfinále.

Podobně jako proti Tundře, Virtus.pro po předchozí výhře nad PSG.LGD napodruhé s čínským kolosem prohráli a právě organizace někdejších vicemistrů světa byla finálním bossem evropského celku se slovenským hráčem. Za PSG.LGD nastupují dokonce dva světoví šampioni z roku 2016, výčet úspěchů jednotlivých hráčů by vydal na knihu. Tady se ale na historii nehrálo. Finálová BO5 série byla vyrovnaná, Číňané se ale dostali do vedení 2:1. Tundra však nic nevzdala a po tuhých bitvách sérii otočila. Organizace i sám Skiter tak získali životní úspěch!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.