Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq Prague bohužel do EDC 5 nepostoupili a na letní přestávku odcházejí zklamání

17. 7. 2021 | 17:50 Counter-Strike 2
Entropiq Prague mají ještě před zaslouženou letní přestávkou jednu šanci probojovat se do celkem velkého evropského turnaje. Jedná se o European Development Chamionship, do něhož se už jednou pokoušeli dostat. Tehdy v uzavřené kvalifikaci do třetí sezóny vypadli hned v prvním kole, k postupu do turnaje číslo 5 jim ale teď po výhře nad známými jmény chybí už jen dva zářezy.
Entropiq Prague
Entropiq Prague
Zdroj: Entropiq

UPDATE: Český zástupce se s ruským soupeřem pral skvěle, zkušenosti a kvalita se ale nakonec ukázala být mírně nahoře na straně soupeře. BankaPEPSI se zkušenostmi z RMR turnaje tak postupuje do klíčového semifinále, Entropiq Prague oproti tomu končí a odcházejí na letní dovolenou s porážkou 0:2.


Entropiq Prague se celou dobu pokouší dostat do Evropy, nikdy jim to však zatím naplno nevyšlo. Před letní přestávkou ale hrají další uzavřenou kvalifikaci, konkrétně opět do European Development Championship. Proč opět? V březnu totiž už po druhém místě v HAL3000 MČR Tour dostali stejnou možnost, která jim však prošla pod rukama hned v prvním kole proti GROND. Teď jsou ale už dále.

Uzavřené kvalifikace do EDC 5 se účastní 16 celků, které se mezi sebou poperou v pavouku s jednou eliminací o dvě vstupenky do vytouženého hlavního turnaje. Ten je na plánu díky přestávce až 18. srpna, více informací ale zatím nevíme.

Entropiq Prague jsou už v druhém kole. V tom prvním si totiž bravurně poradili s mixem MANS NOT HOT poměrem 2:0, kde se vyskytují známá a zkušená jména jako twist či EspiranTo. První mapu Vertigo hráči v zelenočerném těsně vyhráli díky skvělému Josefovi "MoriiSko" Maurencovi s 35 killy, Dust II už pak zvládli s velkým přehledem. Druhý zápas na ně čeká dnes večer proti bankaPEPSI, kde působí bývalé hvězdy forZe xsepower a facecrack. Doufejme, že se jim povede uspět a zajistit si postup do zápasu, kde už vítěz bude brát samotnou vstupenku do samotného EDC 5!

Štítky: Entropiq Prague, EDC
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.