Přejít k hlavnímu obsahu

Univerzita Warwick ve Velké Británii chystá esportové centrum za téměř 300 000 euro

23. 5. 2021 | 13:25 Všechny hry
Jak je zvykem, každý esportový tým usiluje o to, aby byl ve své esportové kategorii co nejlepší. Proto, když vyhraje, většinou investuje do nadaných hráčů, aby měli motivaci k dalším úspěchům, popřípadě prostor ke zlepšení. Esportový tým na Univerzitě Warwick se ale rozhodl investovat hned do celého esportového centra.
Warwick Esports
Warwick Esports
Zdroj: Warwick Esports

Očekávané esportové centrum bude umístěno přímo uprostřed celého areálu této university. Není překvapením, že universita něco takového udělá, protože již loni v listopadu spolupracovala se společností HyperX. Jeho účel je tedy plně podpořit tento sport. V centru by se měly nacházet veškerá potřebné zařízení, která pomohou hráčům zdokonalit a trénovat své dovednosti. Dále bude centrum pracovat na výzkumu o esportovém světě, aby se hráči a široká veřejnost o esportech dozvěděla co nejvíce.

V budoucnu plánuje universita toto místo rozšířit a napůl z něho udělat místo pro pořádání esportových akcí. Universita navíc vytvořila konfigurované centrum, které lze přemístit na větší místo pro pořádání větších esportových akcí, stále však na akademické půdě. Universita dále hledá sponzory, kteří by poskytovali koučování, školení a rozvojové aktivity, ke kterým by měli přístup naprosto všichni.

"Na rozdíl od tradičních sportů představuje esport rovné podmínky. Ať už jste nebinární, muž, žena, tělesně postižení či tělesně zdatní, bez ohledu na věk, všichni mohou hrát společně. To je to, co je na odvětví esportů tak vzrušující. Je třeba udělat hodně práce, pokud jde o rozmanitost a začlenění, ale toto centrum nám poskytuje skutečnou příležitost pro pozitivní akce a změny," oznámila manažerka digitálních komunit University Warwick, Clare Green.

Universita Warwick plně prosazuje to, že hraní her je opravdu pro každého, a není zde omezení. Od informačních programů až po komunitní skupiny dělá Warwick prohlášení pro větší svět esportů, že do jejich centra má přístup naprosto každý. Na základě tohoto prohlášení se Warwick také cíleně snaží stát jedním ze základních pilířů vysokoškolského esporu na ostrovech, se záměrem stát se hlavním místem pro hráče i další vysokoškolské týmy.

Štítky: esport