Přejít k hlavnímu obsahu

V Japonsku se tento měsíc otevře první esportová „posilovna“

4. 5. 2021 | 08:00 Všechny hry
Již 19. května 2021 se v japonském hlavním městě, Tokiu, otevře vůbec první esportová „posilovna“, kde hráči budou moci trénovat a také si zaplatit trénink s profesionálními kouči.
Esport Gym
Esport Gym
Zdroj: PR Times

Zařízení se bude jmenovat jednoduše „Esports Gym Tokyo“. Jeho cílem je trénink nejen pro zkušené hráče, ale také pro amatéry. Za příplatek posilovna nabídne profesionální koučování. Případní zájemci budou muset zaplatit měsíční členský poplatek ve výši cca 50 dolarů (něco málo přes 1000 Kč). Členství vám umožní přístup k herním počítačům, koučování vás přijde na dalších zhruba 25 dolarů. Ti, kdo nebudou členy, nemusí smutnit, budou si moci zarezervovat počítač za 13 dolarů na hodinu (nějakých 280 Kč).

Ačkoliv se to některým může zdát přehnané, profesionální koučování a dobré tréninkové prostředí mohou být nedocenitelné, zejména pro ty, kdo to s hraním myslí skutečně vážně. K dispozici bude zatím pouze 12 počítačů, aby se zajistilo vhodné výukové prostředí s dostatečným důrazem na hráče. Samozřejmostí je prostor pro hráče s herními počítači, na nichž budou předinstalované populární esportové tituly. Když právě nebudete chtít hrát a trénovat, můžete si jít odpočinout a popovídat si s ostatními do salonku.

V nabídce bude koučování pro nejoblíbenější japonské hry: Valorant, League of Legends, R6 Siege, Identity V a Puyo Puyo, přičemž koučování zajišťují členové Crest Gaming a Glory Be Esports. Esportová „posilovna“ tak má skutečně co nabídnout a v Japonsku půjde o vůbec první svého druhu. Celkově první na světě však není, podobné zařízení můžete najít třeba v jihokorejském Soulu.  

Esports Gym
Esports Gym
Zdroj: Japan Today
Zdroj: ginx.tv
Štítky: esport posilovna