Přejít k hlavnímu obsahu

V4 Future Sports Festival je oficiálně kompletní. Co říkáte na letošní osazenstvo?

1. 11. 2021 | 14:59 Counter-Strike 2 Turnaj
Listopad je tady, a to znamená, že se blíží také další ročník V4 Future Sports Festivalu. Jeho hlavním tahákem je CS:GO turnaj, který bude letos hostit 12 týmů. Vedle zástupců jednotlivých států Visegrádské čtyřky vyrazí do Budapešti také zástupci světové špičky. Nutno však uznat, že tentokrát se tak hvězdné zástupce sehnat nepodařilo.
V4 Future Sports Festival
V4 Future Sports Festival
Zdroj: V4 / PLAYzone

Podzim je na CS:GO scéně opravdu náročný a harmonogram našlapaný. Aktuálně nám po dvou letech probíhá Major a ani po něm si týmy příliš neodpočinou. V následujících týdnech bude na programu DreamHack Open November, BLAST Premier Fall Finals a v prosinci také IEM Winter a BLAST Premier World Final. No a mezi tím vším se uskuteční také třetí ročník V4 Future Sports Festivalu o krásný prize pool 300 tisíc euro.

Oproti předchozím dvou ročníkům byl počet účastníků z osmi zvýšen dvanáct, díky čemuž se turnaj v rámci kvalifikaci otevřel i dalším koutům Evropy. I přesto bude hlavní příběhovou linií souboj zástupců Visegrádské čtyřky a Tier 1 scény. ENTERPRISE si svůj slot vybojovali díky triumfu v 1. Tipsport COOL lize, eSuba vítězstvím na Orange Mistrovství Slovenska a SINNERS jsou naším třetím zástupcem díky výhře V4 International Cupu. Díky tomu je naše scéna nejvíce zastoupena mezi účastníky, mezi kterými má navíc větší šanci než v minulosti.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Na prvním ročníku V4 Future Sports Festivalu bojovaly o titul týmy mousesports, Virtus.pro a FaZe Clan, v roce 2019 překvapil čtyřku pozvaných týmů v čele s MIBR, NiP a mousesports dánský celek Tricked Esport, který po triumfu posléze přestoupil pod křídla MAD Lions. V letošním roce to bude trochu jiné a bohužel se dočkáme pouze jediného zástupce nejlepší světové desítky. Největším favoritem na titul bude ruský tým Gambit Esports, který zažívá neuvěřitelný rok, ale z hlediska fanouškovské základny se nejedná o úlovek největších rozměrů.

Stále však nesmíme zapomínat, že ani ostatní pozvané týmy jsou taktéž účastníky PGL Majoru. Řeč je o trojlístků BIG, Movistar Riders a v neposlední řadě také Entropiq, kteří byli před pár dni pozváni jako poslední, čímž uzavřeli dvanáctičlenný seznam účastníků. Jelikož nejde o absolutní světovou špičku, tak tento fakt dává větší šanci na úspěch pro Fiend nebo naše SINNERS. Zástupci států Visegrádské čtyřky mohou být mírně zklamaní, že nepoměří síly se světovou extratřídou, ale z jiného úhlu pohledu mají zase šanci na úspěch velkého kalibru.

Seznam účastníků V4 Future Sports Festivalu:
 Rusko Gambit Německo BIG Španělsko Movistar Riders Rusko Entropiq
 Maďarsko Budapest Five Polsko AGO Česká republika eSuba Slovensko ENTERPRISE
 Česká republika SINNERS Polsko Wisla Krakow Bulharsko Team Fiend Srbsko ONYX

Turnaj startuje 14. listopadu, tedy za necelé dva týdny. V blízké době bychom se tak mohli dozvědět složení skupin, které leccos napoví. Před třemi lety se eXtatus přetahovali s Virtus.pro o postup do play-off a SINNERS mají určitě dostatečný potenciál na jejich počínání navázat, ne-li jej vylepšit. Zapomínat ale nemůžeme ani na ENTERPRISE nebo eSubu, pro které to nebude jen o získaných zkušenostech, ale také jako brána do Evropy!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.