Přejít k hlavnímu obsahu

VALORANT vyřešil další překážku! Ruští hráči mohou nově používat voice chat

11. 6. 2021 | 20:35 VALORANT
Ruští hráči se konečně dočkali! Kvůli jednomu z tamních zákonů se Rusové nemohli od roku 2018 účastnit hlasové komunikace ve hrách, pokud k tomu samotné společnosti a hry neměly potřebné funkce. Výjimkou nebyl ani VALORANT, ovšem Riot se k problematice postavil čelem a s malým zpožděním konečně přichází s řešením!
VALORANT
VALORANT
Zdroj: Riot Games

Jestli jste si v posledních dnech pustili VALORANT, možná jste již narazili na jedno zajímavé překvapení. Určitě se nejedná o jednohlasně pozitivní, či negativní novinku, avšak hráčům z Ruska je nově umožněno se také zapojit do voice chatu ve hře. Přestože zejména hráčům odkojeným na Counter-Striku, kteří přešli na podobný titul od Riot Games, se možná hned vybaví nepříjemné vzpomínky, jedná se i tak o další proaktivní krok od Riotu!

A proč vlastně naši ruští spoluhráči nemohli používat voice chat? Je tomu tak už od spuštění hry v roce 2020. Rusové se nemohli připojit k žádné hlasové komunikaci kvůli zákonu, který omezuje používání hlasového chatu v zemi. Federální zákon Yarovaya zavedený v červenci roku 2018 nutil společnosti ukládat hovory, zprávy, soubory a rozhovory svých zákazníků v rozmezí šesti měsíců za účelem boje proti terorismu.

Zákon však přímo negativně ovlivnil i voice chat ve hrách, jako je CS:GO, LoL anebo právě VALORANT. Ruské odvětví Riot Games se snažilo přijít s nějakým řešením, ale pro nedostatky v infrastruktuře neexistovala žádná možnost, jak záznamy uchovat. To se pravděpodobně muselo změnit, jelikož Riot konečně přišel s řešením, jak z této prekérní situace vybruslit a aktivovat voice chat i pro ruské hráče!