Přejít k hlavnímu obsahu

Valve oznamuje Majory pro následující roky. Kdo se jich ale zhostí, zatím není známo

24. 5. 2021 | 16:24 Counter-Strike 2
Letošní Major byl oznámen krátce po novém roce a budou to už dva roky, co se turnaj tohoto nejprestižnějšího typu hrál naposledy. Netrvalo dlouho a Valve opět oznamuje informace k dalším plánovaným Majorům. V následujících letech 2022 a 2023 to budou přesněji dva turnaje pro každý rok a nezbývá než čekat, kdo se jich zhostí tentokrát.
PGL Major Stockholm 2021
PGL Major Stockholm 2021
Zdroj: PGL

Byly to dlouhé měsíce v covidové pandemii, kdy nebylo možné uskutečnit nejprestižnější turnaj, o jehož účasti sní snad každý hráč CS:GO. Avšak začátkem roku jsme se dočkali nevídané zprávy – další Major se uskuteční v říjnu letošního roku. Bude to po více než dvou letech od posledního Major turnaje, který nesl název Starladder Major Berlin 2019, jehož vítězi se stali slavní Astralis. Nynější Major si vzala na starost rumunská společnost PGL, pro kterou to bude v pořadí již druhý Major jenž hostila a tentokrát ponese název PGL Major Stockholm 2021.

Valve ovšem nespí na vavřínech, pár měsíců na to oznamuje další Major turnaje pro rok 2022 a 2023 a hledá jejich organizátory. V každém z následujících let se dočkáme přesněji dvou těchto nejprestižnějších turnajů – jeden se bude konat na jaře a druhý na podzim. Před každým Majorem se odehraje jeden RMR turnaj v každém z pěti regionů, v němž se rozdají opět nějaké ty RMR body. Organizátoři mají čas do konce června tohoto roku, aby zaslali Valve své návrhy pro všechny zmiňované turnaje roku 2022 a ti si následně z příchozích nabídek vyberou toho nejvhodnějšího kandidáta. Pro turnaje roku 2023 mají organizátoři čas až do listopadu letošního roku.

Dále Valve uvedlo, že by organizátoři měli přihlédnout k tomu v jakém časovém pásmu se nachází největší zastoupení CS:GO fanoušků a podle toho své návrhy přizpůsobit. Mimo jiné má Valve v plánu, jak už bývá zvykem, poskytnout organizátorům pomoc s financováním, dopravou a také ubytováním, jak pro samotné Majory, tak i pro RMR turnaje. Kdo bude turnaje hostit a kde se na ně můžeme těšit je momentálně ve hvězdách, avšak vyhlídky jsou čím dál tím jasnější a doufejme, že nám je covid-19 nepřekazí.

Zdroj: HLTV.org
Štítky: CS:GO Major
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.