Přejít k hlavnímu obsahu

Velká příležitost! SINNERS si příští týden zahrají o turnaj IEM Fall, kde se bude bojovat o Major

10. 9. 2021 | 16:30 Counter-Strike 2 Turnaj
Výborně! SINNERS Esports si díky slušnému postavení v ESL žebříčku vysloužili flek v uzavřené kvalifikace na poslední RMR turnaj, který je dokonce může dostat i na samotný Major. IEM Fall nabídne velký boj, zúčastní se ho i naše československá jednička?
SINNERS Esports
SINNERS Esports
Zdroj: ESL

Spekulace posledních dní se potvrdily a SINNERS o postup na poslední RMR turnaj IEM Fall, kde se rozhodne o finálním složení Majoru, nemusí bojovat ve zrádné otevřené kvalifikaci, nýbrž v té uzavřené během 14.-16. září. Tam obdrželi pozvánku společně s dalšími čtyři celky díky ESL žebříčku, kde jsou na 28. místě, osmi z otevřených kvalifikací a třemi z RMR žebříčku. 

Na hlavní turnaj, kde se samozřejmě podobně jako v ESL Pro League S14 představí všechna smetánka hvězd, postoupí z šestnácti týmů hned dvanáct. Hotovo může být už hned v prvním zápase, kde výhra znamená instantní kvalifikaci. A i kdyby přišla prohra, díky double-elimination pavouku je tu ještě jedna příležitost. Zajímavé je, že hříšníci se do uzavřené kvalifikace dostali díky ESL žebříčku až jako úplně poslední, dle toho od HLTV jsou ale druhými nejlépe postavenými a postup by jim tak neměl utéct.

Kromě favoritů FaZe na čtvrtém a SINNERS na devatenáctém místě se o postup poperou i účastníci play-off ESL Pro League S14 ENCE, kvalitní bulharští SKADE, zatím slušně se představující fnatic, legendy z Dignitas, ale i Endpoint nebo Eternal Fire, kterým Češi nadělili debakl ve V4 otevřené kvalifikaci. Známí už jsou téměř všichni účastníci, ještě je ale třeba dokončit jednu otevřenou kvalifikaci, která určí poslední dvě pětice. 

Pokud SINNERS uspějí a postoupí zas a znova mezi elitu do hlavní fáze turnaje, mohou navíc ještě zasáhnout do boje o Major, který je blízko k tomu, aby se uskutečnil podle původních plánů ve Švédsku na začátku listopadu. Hráči z místních končin sice v RMR pořadí nevlastní ani jeden bod, i tak tu ale šance stále je. Základem je bezpodmínečně vybojovat play-off, ale vzhledem k účasti většiny celků z tabulky níže bude potřeba se udržet ve hře i tak ještě déle. Na postup do Stockholmu totiž s velkou pravděpodobností potřebují umístění na 7.-8. místě s dotací 1406 RMR bodů, což bude velmi těžké, ale určitě ne nemožné. Dokáží to a my tak uvidíme český tým na Majoru?

RMR pořadí před posledním turnajem
RMR pořadí před posledním turnajem
: Liquipedia
Štítky: SINNERS, IEM Fall
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.