Přejít k hlavnímu obsahu

Velká paráda! ENTERPRISE esports poráží bankaPEPSI a zahrají si ESEA Premier

13. 8. 2021 | 17:24 Counter-Strike 2
Tak přece ještě jedna příležitost přišla. Po parádním tažení play-off ESEA Advanced se bývalé sestavě ENTERPRISE esports bohužel nevydařila baráž o postup do výše, nakonec si ale mohou zachránit krky, když z původních osmi týmů postoupí do divize Premier rovnou sedm. O poslední slot se tak utkají právě dnes odpoledne.
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports
Zdroj: sociální sítě týmu

UPDATE: Je to doma! Převážně slovenský celek dokázal otočit nepříznivý průběh úvodní mapy Dust 2 a po výhře 16:13 šli EP do vedení v sérii. Také na následném Infernu ruští sokové lépe zvládli první polovinu, i tady to ale náš zástupce zvládl a využil příležitosti na jedničku poměrem 16:12 a 2:0  celkově v sérii. Největší hvězdou celé série byl forsyy s přesně 100 poškozením průměrně na kolo. Teprve chvíli spolu hrající sestava tedy doplňuje malý výčet týmů z naší scény, které si kdy ESEA Premier vůbec zahráli. A kdo ví, třeba tu jejich cesta nekončí!


ESEA Premier byla od rozpadu eXtatus místem zapovězeným pro české a slovenské týmy, nyní se to ale všechno může změnit. ENTERPRISE esports předvedli neuvěřitelnou jízdu play-off ESEA Advanced, kdy si vybojoval místo v baráži právě o postup do Premier. Sprout dokázali sebrat mapu, ale po této a následné prohře i s týmem Apeks to vypadalo, že náš zástupce skončí na 7. – 8. příčce. Nyní však přichází možnost poslední záchrany.

Bez jediného dne už to bude měsíc po posledním zápasu celé původní baráže, i tak ale ENTERPRISE nyní dostávají šanci, která se nemusí opakovat. Zahrají si totiž o sedmé postupové místo proti druhému celku, jenž ani jednou nezvítězil. Tímhle soupeřem bude ruská sestava bankaPEPSI, která je kombinací bývalých hráčů forZe a HellRaisers a která má za sebou mimo jiné třeba i vystoupení na oficiálním RMR turnaji pro region CIS.

Důležitou zprávou je také fakt, že ENTERPRISE esports budou moci do zápasu nastoupit v nové sestavě. Celé play-off i baráž totiž museli hrát v původním složení ze základní části, v jejímž závěru v ESEA soutěžích vždy probíhá uzávěrka. O to více překvapivé tažení to právě bylo. Nyní má však pětice posílená o Andreje 'Adejis' Kameništiaka a Matúše 'matys' Šimka před sebou nejdůležitější zápas za měsíc a půl společného hraní.

Duel mezi EP a bankaPEPSI proběhne dnes od 15:00, dostupné cizojazyčné streamy najdete na HLTV.org.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.