Přejít k hlavnímu obsahu

Velmi očekávaná změna je tady! Golden opouští fnatic, kdo jej nahradí zatím není jasné

7. 7. 2021 | 11:32 Counter-Strike 2
Fnatic zažívají snad nejhorší období v celé jejich CS:GO historii. Od začátku tohoto roku se jim nepodařilo bez mála nic, což vyústilo v propad na 38. příčku v HLTV žebříčku. Změny v kádru byly nevyhnutelné a minimálně první z nich je na světě. Základní pětici opouští in-game leader Golden.
fnatic Golden
fnatic Golden
Zdroj: HLTV.org

Začátkem tohoto roku se fnatic rozhodli omladit svůj kádr a místo veterána Robina "flusha" Rönnquista přivedli talentovaného Jacka "⁠Jackinho⁠" Ström Mattssona, který se krátce po svém příchodu chopil role hlavní snipera. Bohužel tato změna nepřinesla kýžené výsledky, a tak se fnatic propadali HLTV žebříčkem hlouběji a hlouběji. Poslední kapkou byla prohra se švédskými rivaly z NIP na turnaji IEM Summer 2021.

Od tohoto zápasu se spekulovalo, že in-game leader Maikil "⁠Golden⁠" Selim s týmem netrénuje a jeho kolegové zkoušejí jiné možnosti. Tato spekulace se nyní potvrdila a Golden skutečně míří na lavičku. Je to téměř pět let, co tento Švéd poprvé nastoupil pod organizací fnatic, ovšem tenkrát to bylo za jejich akademii s názvem fnatic Academy. Odtud si po roce prokousal cestu až do hlavního týmu, v němž strávil následující léta, vyjma ročního kontraktu s Cloud9, kde si pod jeho taktovkou zahrál i Martin "STYKO" Styk.

„Maikil je rozhodně ten nejpřátelštější člověk a nejlepší spoluhráč na scéně, ale v poslední době naše týmové výsledky nedosahovaly takové úrovně, jaké bychom si představovali,“ řekl Andreas "⁠Samuelsson⁠" Samuelsson, coby trenér fnatic a dodal: „Proto jsme se rozhodli otočit stranu a začít naši přestavbu s novým in-game leaderem. V blízké době můžete očekávat více novinek z tábora fnatic, které nás dostanou tam, kam patříme.“

Sestava fnatic momentálně vypadá takto:

 Švédsko Jesper "⁠JW⁠" Wecksell
 Švédsko Freddy "⁠KRIMZ⁠" Johansson
 Švédsko Ludvig "Brollan⁠" Brolin
 Švédsko Jack "⁠Jackinho⁠" Ström Mattsson

 Švédsko Andreas "⁠Samuelsson⁠" Samuelsson (trenér)

 Švédsko Maikil "⁠Golden⁠" Selim (na lavičce)
 Švédsko Peppe "⁠Peppzor⁠" Borak (náhradník)

Zdroj: HLTV.org
Štítky: fnatic, Golden
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.