Přejít k hlavnímu obsahu

Představení týmů na Vodafone MČR 2021: Předvede v Brně eSuba svůj “LAN buff”?

19. 11. 2021 | 18:00 Counter-Strike 2 Preview
Pomalu se dostáváme do finiše. Od dalšího ročníku Vodafone MČR v CS:GO nás dělí méně než týden. V rámci představování účastníků se dostáváme k sedmému z nich, kterým je eSuba. Ta možná není ve všech očích druhým největším favoritem, ale na turnaj se letos kvalifikovala jako druhá, proto se dostává nad řadu před závěrečným představením SINNERS.
eSuba na MČR 2021
eSuba na MČR 2021
Zdroj: grafika PLAYzone

Domácí esportová scéna nemá v řadách týmů tradičnější pojem, než je eSuba. Tradiční organizace s více než sedmnáctiletou historií nechybí na MČR rok co rok, ničí barvy historicky neoblékalo tolik hráčů jako právě eSubu. Od roku 2017 ale tituly z vrcholu sezóny sbírají pouze reprezentanti modré krve v League of Legends, kde to letos nevyšlo. Noví karetní mágové v Hearthstone letos neuspěli, tudíž právě CS:GO a debutanti ve Wild Riftu mohou eSubu zachránit a přinést do bohaté sbírky pohár a zlatou medaili. Celkově má eSuba za deset let MČR tituly z osmi různých her, v CS:GO však přišel jenom jeden. A od něj už uplynulo dlouhých osm let.

Budování současné CS:GO sekce eSuby započalo již v roce 2015, kdy se organizaci upsal Tomáš 'benq1' Masaryk. Ten nejprve zastával pozici hráče, od poloviny roku 2017 (až na jeden měsíc v roce 2019) už se ale věnuje především koučování. Na MČR nechyběl ani jednou a ve sbírce má neuvěřitelné čtyři stříbra a tři bronzy k tomu. Právě šance uspět na vrcholu esportové sezóny v České republice je pro něj jedním z hlavních motorů, proč je eSuba po takto dlouhou dobu jeho domovem. Pokud se ale nebudeme bavit jen o něm, tak základní pětice pod jeho taktovkou se začala budovat před dvěma a půl lety. V polovině roku 2019 totiž do týmu přišel Dominik 'blogg1s' Janita, který je dodnes jeho největší hvězdou. Dá se jasně říci, že on a benq1 jsou pilíře dnešní eSuby.

MČR lístky
MČR lístky
: PLAYzone

Blogg1s pravidelně září, ale v letošní sezóně nejsou výkony týmu stavěné jen na něm. Z loňského složení už kromě něj zůstal pouze Lukáš 'luko' Hrabčík, který poprvé v kariéře zastává pozici in-game leadera, a i když se postupná proměna zdála být směrem k horšímu, samotný tým to vybalancovalo a parta si postupně opravdu hezky sedla. Nitro eSuby je tak mnohem týmovější, než jsme viděli v některých pasážích loňského roku, což je koneckonců velkým plusem. Hlavní také je, že na kohokoliv z týmu se dá výkonnostně spolehnout. Své momenty slávy si umí užít Matěj 'twist' Petráš i Martin 'Pechyn' Pechoušek, dvě velké stálice domácí scény, a od července také Lukáš 'sAvana' Lintner. Nejmladší hráč eSuby vzešel z vlastní akademie a vlétl mezi domácí elitu neuvěřitelným způsobem. Nebojí se vůbec ničeho a parádně se ukázal také na V4 Future Sports Festivalu.

eSuba se těsně před příchodem sAvany kvalifikovala na MČR výhrou AORUS MČR Tour, kde ve finále porazila ENTERPRISE a měla tak své jisté. To se hodně ocenilo také poté, co se těsně eSubě nepodařilo postoupit do play-off Tipsport COOL ligy. Neúspěch přišel také v lokální kvalifikaci na CEE Champions i ve V4 International Cupu. Poté ale jako by do sebe všechno začalo zapadat a týmu to začalo šlapat. Přišel totiž faktor offline akcí, které benq1ho svěřencům sedí. eSuba totiž opanovala Orange Mistrovství Slovenska a na následném LAN finále Sazka eLEAGUE dokonce trápila SINNERS, se kterými padla dvakrát 14:16. Nechybělo mnoho a všichni byli šokovaní.

Stále zlepšující formu potvrdili také na V4 v Budapešti, kde však nepřišla žádná přímá konfrontace s CZ/SK rivaly. Před MČR ale budou eSubáci jistě dobře naladěni, ačkoliv tomu vstup do druhé poloviny letošní sezóny původně nenasvědčoval. Aktuální pozice je úplně jiná a během podzimu dokázali hrát vyrovnaně v podstatě se všemi týmy z domácí elity a mají se tak o co opřít. Totéž platí o podpoře na místě, protože eSuba má dlouhodobě jedny z nejhlasitějších fanoušků u nás. Každý zápas může být na stage opravdu vypjatý, což je ta nejlepší pozvánka do Brna. Favorita turnaje sice všichni známe, ale ostatní koně, jako právě eSuba, budou na dostih připraveni.

Aktuální sestava eSuby:

 Česká republika Dominik 'blogg1s' Janita
 Slovensko Lukáš 'luko' Hrabčík
 Česká republika Matěj 'twist' Petráš
 Česká republika Martin 'Pechyn' Pechoušek
 Slovensko Lukáš 'sAvana' Lintner

 Slovensko Tomáš 'benq1' Masaryk – trenér

MČR PC
Štítky: MČR, eSuba
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.