Přejít k hlavnímu obsahu

Představení týmů na Vodafone MČR 2021 uzavírá favorit číslo jedna. Obhájí SINNERS loňský titul?

20. 11. 2021 | 19:50 Counter-Strike 2 Preview
V lednu roku 2020 se zrodil král. SINNERS si v prvním roce své existence podmanili domácí scénu a letos zamířili do světa. Usadili se v nejlepší světové třicítce a splnili většinu svých letošních cílů, některé možná i nad plán. I přesto ale na vrchol domácí sezóny nepojedou jako stoprocentní favorité, u kterých nikdo nepochybuje, že MČR ovládnou.
SINNERS
SINNERS
Zdroj: grafika PLAYzone

SINNERS se na domácí scéně objevili na začátku minulého roku. Debutovali triumfem na švýcarské offline akci Supreme Masters, v průběhu roku pak ovládli obě sezóny Tipsport COOL ligy, Sazka eLEAGUE i následné Vodafone MČR v CS:GO. Dominance byla naprosto zřejmá, na domácím písečku byli nezastavitelní. Ve světě se však ještě chvílemi hledali, k čemuž pro rok 2021 pomohl příchod Tomáše 'oskar' Šťastného. Posun byl okamžitě znatelný a po prvních úspěších přišel hned začátkem sezóny splněný cíl, v podobě nakouknutí do TOP 30 světového žebříčku. Jakmile se v lednu dostali poprvé do TOP 40, až doposud z ní už nikdy nevypadli. Od konce června se navíc drží nepřetržitě v elitní třicítce, na krátkou chvíli vylétli dokonce na 19. místo žebříčku.

Takto úspěšný tým na domácí CS:GO scéně ještě nebyl. Ve většině měřítcích už SINNERS dávno překonali eXtatus, všichni ale víme, že je stále se kam posouvat. Svůj první mezinárodní titul získali v Shadow League, do této kategorie může spadat také nedávný V4 International Cup. Dvěma suverénně největšími úspěchy letošního roku jsou však tažení v soutěžích od ESL. Česká jednička totiž hned dvakrát dokázal nakouknout mezi Tier 1 scénu, kde si získala uznání. V ESL Pro League SINNERS porazili budoucího vicemistra Majoru G2 Esports, na IEM Fall získali skalpy Heroic nebo Complexity a bojovali do poslední chvíle o účast na Majoru. Hříšníci nebyli blízko napsání neuvěřitelně krásné pohádky, i přesto všechno je ale nadále potřeba zůstávat při zemi.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Na světové scéně se SINNERS usadili, postupem času to ale začíná vypadat, že doma se na ně konkurence začíná dotahovat. Po loňském roce se to očekávalo především od Entropiq, jiné profesionální týmy se však začaly posouvat mílovými kroky a hříšníci nemusejí být v Brně za tak suverénní favority. Pokud se zeptáte většího vzorku fanoušků, asi jejich jméno padne nejčastěji jako odpověď na otázku, kdo zvítězí. Ale už vám to nemusí říct 90 a více procent, jako v dobách jejich suverénní dominance. Důvod je prostý – ENTERPRISE esports hrají v posledních týdnech a měsících naprosto skvěle a opakovaně dokázali hrát se SINNERS vyrovnaně, ne-li vyhrát nějakou tu mapu. Také eSuba hříšníkům zatápěla, pokud si vzpomeneme na semifinále Sazka eLEAGUE.

Nemůže být absolutně pochyb o tom, že SINNERS jsou nejlepším týmem, jaký kdy domácí CS:GO scéna spatřila – proto tohle preview není ani tak o jejich představení, doma je zná každý. Současně je ale pro napínavost bojů na Brněnském výstavišti naprosto parádní, že i když máme na scéně stabilní tým z nejlepší světové třicítky, což tu ještě nikdy nebylo, tak turnaj nebude jen o tom, že všichni očekávají jeho jednoznačnou cestu za pohárem. Sami hříšníci pod taktovkou Tomáše 'Tomkeejs' Tomky si musí být vědomi kvality svých největších konkurentů, a možná je i dobře, že už nějakou tu porážku zažili. Aby si nelétali na obláčku a nevnímali to tak, že si do Brna jedou pro pohár a nic je nezastaví. Aby se nestalo, že přípravě na domácí týmy třeba nevěnují ani minutu.

Jejich forma se totiž v posledních týdnech nezdá být úplně “v topu”. Ale zase ještě netřeba bít na poplach. Vodafone MČR bude v tomhle důležité, protože jde o poslední velký turnaj roku. Na IEM Winter se nedostali, takže ani faktor soustředění se na světovou scénu nebude možné brát nyní v potaz. SINNERS musejí opět v Brně prokázat svoji “A” hru, jinak na letošní sezóně, i přes všechny krásné příběhy, může zůstat určitá pachuť. A to si hráči určitě nepřejí a obětují úspěchu na MČR maximum. Je samozřejmě možné, že po celý turnaj nebudou mít žádnou konkurenci a projdou jím s ledovým klidem. Kvalita v každém prvku sestavy je totiž nezpochybnitelná, skoro až záviděníhodná. Jen se musí dostavit. MČR v Brně je totiž magické a jeho kouzlo neradno podceňovat!

Sestava týmu SINNERS:

 Česká republika Jindřich 'ZEDKO' Chyba
 Česká republika Sebastian 'beastik' Daňo
 Česká republika Max 'SHOCK' Kvapil
 Česká republika Adam 'NEOFRAG' Zouhar
 Česká republika Tomáš 'oskar' Šťastný

 Česká republika Tomáš 'Tomkeejs' Tomka – trenér

MČR PC
Štítky: MČR, SINNERS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.