Přejít k hlavnímu obsahu

Právě tady, právě teď! Vrchol roku 2021 nabídne souboj SINNERS a ENTERPRISE až pět map

28. 11. 2021 | 14:10 Counter-Strike 2 Preview
32 map je za námi a poslední várka před námi. Nejlépe celým turnajem proklouzali hráči SINNERS a ENTERPRISE, kteří měli společnou cestu ze skupiny B. V semifinále si poradili s Dynamem Eclot a eSubou, aby se tváří v tvář potkali ještě jednou. V pátek se hovořilo o předčasném finále, a jak následný průběh ukázal, skutečně tomu tak bylo. Dopadne dnešní BO5 souboj jiným výsledkem?
oskar vs. forsyy
oskar vs. forsyy
Zdroj: PLAYzone

SINNERS platili po celou sezónu za domácí jedničku. Nikdo o jejich pozici nepochyboval, a to ani poté, co přestala být domácí scéna prioritou a soustředili se především na zahraničí. Kde se ale ukázali, tam zvítězili, celkově i s loňským rokem činí jejich winstreak více než 50 vyhraných zápasů proti CZ/SK týmům v řadě. V průběhu roku jim ale začal růst velký konkurent, který by právě v Brně měl ukázat, jestli skutečně má na to, aby hříšníky konečně někdo porazil. Řeč je o ENTERPRISE, kteří s nimi už ve finále Sazka eLEAGUE hráli vyrovnanou hru a padli jen 1:2. Mapu jim sebrali také předevčírem ve skupině, v grandfinále ale budou potřebovat mnohem více než jen to.

První vzájemné střetnutí před napěchovaným brněnským publikem nabídlo netradiční podívanou, protože SINNERS zariskovali a z výběru map neškrtli Dust 2. Ten na oficiálním zápase nehráli více než půl roku, i tak ENTERPRISE trápili, i když to na výhru nestačilo. Hříšníci tedy museli sérii otáčet, což je s jim i přes patřičný odpor soupeře nakonec povedlo. Všichni odhadovali, že jsme viděli předčasné finále, EP se museli rvát s eSubou, ale předturnajové predikce se nakonec opravdu ukázaly jako skutečné. Žádného nečekaného překvapení jsme se nedočkali, 3. až 8. místo skutečně naplnili odhady Power Rankings a teď už je to jen o tom, jak to bude ve finále.

SIN vs. EP
SIN vs. EP
Foto: PLAYzone / MČR

Týmově i individuálně vyladily oba celky formu dokonale. SINNERS fungují jako dobře namazaný stroj, každý umí zazářit, ale zároveň to není one man show jednoho hráče, i když NEOFRAG díky dvěma hvězdným výkonům přece jenom své parťáky trochu převyšuje. Na druhé straně je to hodně podobné, hned čtyři hráči ENTERPRISE se pohybují ve statistikách hodně vysoko, tři z nich dokonce vévodí celkovému přehledu nejčastějších clutcherů. Až ve finále se ale ukáží kvality té nejvyšší úrovně. Svou roli může hrát nervozita, každý detail bude klíčový.

Rozhodující zápas celého víkendu nabídne BO5 formát, který si fanoušci na Brněnském výstavišti užijí poprvé v historii. Jediné BO5 finále na Vodafone MČR v počítačových hrách nabídlo grandfinále v roce 2014, kdy se ještě hrálo v Praze. Na takto vyostřený zápas fanoušci čekali dlouhé roky, od páté sezóny Tipsport COOL ligy jde o první BO5 finále před živým publikem. Tenhle zápas slibuje, že bude mít všechno. BO5 formát by z hlediska map poolu měl sedět SINNERS, tady jsme ale v Brně, kde je možné všechno. Boj o titul postaví proti sobě dva týmy, které ve svých řadách mají jednu hvězdu vedle druhá. Která se ale na stage rozzáří nejjasněji? Jdeme do akce!

Vodafone MČR 2021: Play-off pavouk
  Česká republika SINNERS2      
 Sobota 16:00   Česká republika SINNERS-   
  Česká republika Dynamo Eclot0      
    Neděle 14:00   Česko + Slovensko Šampion 
  Česká republika eSuba1    Vítěz 
 Sobota 19:30   Slovensko ENTERPRISE-   
  Slovensko ENTERPRISE2      
     Česká republika Dynamo Eclot1   
    Neděle 10:30   Česká republika eSuba 
     Česká republika eSuba2 3. místo 
MČR PC
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.