Přejít k hlavnímu obsahu

PUBG bude i počtvrté součástí Vodafone MČR v počítačových hrách!

25. 8. 2021 | 20:50 PUBG: Battlegrounds MČR
Battle royale do esportu nepatří. PUBG letos určitě umře. Taky vás už tyhle pohádky nebaví? Domácí PUBG komunita patří mezi ty nejsemknutější, leckterá země by nám mohla závidět počty týmů na lokálních turnajích. Také v letošním roce by toho byla škoda nevyužít, proto je ten správný čas opět PUBG přivítat v kolotoči Vodafone MČR v počítačových hrách.
Vodafone MČR v PUBG
Vodafone MČR v PUBG
Zdroj: grafika PLAYzone

PUBG: Battlegrounds, jak se aktuálně tento battle royale titul jmenuje, si na světové scéně stále drží vysokou laťku. Aktuálně používané formáty sice nejsou hráčům a týmům příliš po chuti, současně je ale nutné zmínit, že poslední mezinárodní klání bylo nejvíce dotovaným turnajem v FPS titulu v celé esportové historii. Legendární česká sestava eXtatus a posléze Entropiq už je sice minulostí, i přesto máme v evropských bojích pravidelně své zástupce. Líheň talentů je u nás obrovská. 

Občasná nevyzpytatelnost je jedním z hlavních prvků, proč byly domácí turnaje vždy tak oblíbené mezi širší veřejností. V daný moment může uspět každý, komu se to správně sejde, proto se hráči nebáli skládat jeden tým vedle druhého, aby se pokusili uspět a třeba i postoupit na vrchol sezóny. Jinak to, doufejme, nebude ani v letošním roce, protože tuto možnost vám, hráčům, upřít prostě nemůžeme. Všechny ty naděje, co jsme vám dávali, slepé skutečně nebyly. PUBG se ve zkráceném kvalifikačním formátu skutečně vrací na Vodafone MČR v počítačových hrách. Třikrát sláva!

„Uplynulé měsíce byly hořkosladké. Pandemie překazila většinu našich plánů a esport ji, stejně jako většina ostatních oborů, výrazně pocítil. Neoznámení MČR v PUBG na začátku letošního roku zklamalo hodně lidí. My jsme to ale nevzdali. Vždy jsme si zakládali na budování komunit a PUBG není výjimkou – je to pro mnoho z nás srdcová záležitost, která byla součástí MČR od roku 2018. A i přestože je už několik let předpovídáno, že "umře", stále se tak nestalo a v našich končinách se těší velké oblibě jak ze strany hráčů, tak diváků. Pojďme společně naši oblíbenou hru ještě více nakopnout – třeba tím, že ke konci roku korunujeme nové mistry ČR v PUBG pro rok 2021,“ říká projektová manažerka MČR v PUBG, Magdaléna Havlíková.

Gunrunners, eXtatus a naposledy Entropiq, tak zní trojice dosavadních králů českého mistrovství. Hledání nového šampiona vypukne 23. září, kdy se odehraje první z deseti kvalifikačních turnajů. V letošním roce na vás nečekají žádné měsíční série, ale sbírání stejnoměrné porce bodů v deseti samostatných turnajích ve formátu, jaký znáte z loňska. Matematika je jednoduchá, kdo na konci listopadu bude v TOP 16, toho o druhém prosincovém víkendu čeká boj o titul – stejně jako vloni v online podání se studiovým přenosem. Mistra letos určíme v šesti různých titulech, PUBG: Battlegrounds celý mistrovský kolotoč uzavře bojem o 80 tisíc korun pro čtyři nejlepší týmy.

Termíny Vodafone MČR v PUBG:

Úvodní kvalifikační turnaje na vás čekají až za pár týdnů, díky čemuž máte dostatek času na sehrání se v co nejlepší možné sestavě, ve které svým parťákům plně věříte. Poté se vše rozjede neskutečnou rychlostí, na Erangelu a Miramaru uspějí vždy jen ti nejodvážnější! Hodně lákavá je navíc samotná skutečnost, že všechny turnaje proběhnou v klasickém formátu sbírání bodů za umístění i počet killů, žádné výhry znamenající víc než všechno ostatní. Není už na co čekat, vidíme se 23. září v letadle!

Štítky: MČR, MČR 2021
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.