Přejít k hlavnímu obsahu

Yikees postupuje do ESL PUBG Open Grand finále!

25. 6. 2021 | 21:58 PUBG: Battlegrounds
Jediný zástupce domácí scény tým Yikees postoupil do finále kvalifikace ESL PUBG OPEN: Summer a již dnes se ve dvou hrách popere o postup do Grand finále. V turnaji je velká konkurence. Hry Yikees budou komentované českým streamerem, tak neváhejte a doražte na stream je podpořit!
ESL PUBG MASTERS
ESL PUBG MASTERS
Zdroj: Twitter

Update #1: V prvním hracím dni se týmu Yikees bohužel ze dvou hrách postoupit nepodařilo. To znamená, že tento tým uvidíme v akci následující dva dny (čtvrtek a pátek) vždy od 18:00. V těchto soubojích neuvidíme týmy Missing Skill, EXhalatioN, AfterAlt, Soviet Onion, Cursed a Faygo. Zmíněné celky dokázaly v dnešních hrách vyhrát a postoupit přes formát WWCD. Další celky, které do bojů nezasáhnou jsou Team Sniip a BarK, které by měli postoupit skrz největšího počtu získaných bodů. 

Update #2: V Last Chance části, se týmu Yikees moc nedařilo a po prvním hracím dni drží 13. pozici. Nic ovšem není ztracené, druhý den na Erangelu může vypadat vše jinak. První hrací den se nejvíce podařil týmů Art of War, který drží první pozici. Zítra hry začínají opět od 18:00.

Update #3: I přes špatný začátek v prvním hracím dni se podařilo Yikees postoupit! Na Erangelu působili jako vyměněni, kromě výhry v jedné hře posbírali během 5 her 62 bodů a postupují z 3. místa do Grand finále! To se odehraje 3. a 4. července.

ESL PUBG Open: Summer
ESL PUBG Open: Summer
Zdroj: twire

ESL PUBG OPEN: Summer je turnaj, ve kterém 256 týmů soupeřilo o spot ve finálové TOP 24, ze které vyjde 16 nejlepších týmů. Tyto týmy se v Grand finále utkají o 2 000 dolarů a kvalifikuji se do Masters série, tato odměna však čeká pouze pro vítěze. Masters série je pořadově již třetí turnaj, ve kterém půjde o PGC body, zajištující účast na světovém šampionátu v PUBG. Jde taktéž o sérii, v jejíž jarní části domácí tým ENTROPIQ skončil na 13. místě.

Mezi zúčastněnými týmy nechyběla ani užší domácí špička, ať se jednalo o tým ENTROPIQ, nedávné vítěze NVIDIA turnaje LOST nebo stříbrný tým ze zmíněného turnaje ENTEPRISE. Ani jeden z těchto týmů však mezi TOP 24 tohoto turnaje nepostoupil. Zastoupení zde ale domácí scéna bude mít ve formě Yikees, týmu za který střílí hráči Seniks, LukeeV, FreeKill a Momme. Tomuto týmu se podařilo kvalifikovat ze 4. místa, i přesto, že turnaj začíná od 18:00, český tým se představí kolem 21:30 na níže uvedeném streamu, kvůli nízkému seedingu (Yikees má seed 20 z 24 týmů). Dnešní zápasy se hrají ve formátu WWCD, tedy vítěz bere vše a postupuje, tým Yikees by měl nastoupit do posledních dvou zápasů. Po odehrání 6-ti map se získá 6 postupujících, ke kterým se přidají 2 týmy s největším počtem bodů (ve formátu SUPER) a postoupí do Grand finále. Zbylých 16 týmů se představí 24. a 25. června od 18:00 v 11 mapách, ze kterých se 8 týmů kvalifikuje do Grand finále. Samotné finále je naplánované na 3. a 4. července, kdy pouze vítěz bere výše zmíněnou odměnu.

Mezi soupeři Yikees nechybí účastnící PCS 4 turnaje EXhalatioN, FIVE, ROAD TO GLORY a AfterAlt (kterým se dokonce druhý týden podařilo vyhrát), ale jsou zde i další kvalitní celky jako shiftW nebo Cursed. Celý turnaj bude streamovaný českým streamerem a komentátorem IamDivine na jeho twitch kanále.

Štítky: Yikees, ESL PUBG
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!