Přejít k hlavnímu obsahu

YouTube chystá spoustu novinek, chce se stát konkurencí Twitche

8. 5. 2021 | 09:00 Všechny hry
YouTube momentálně spustil funkci, která umožňuje během živého vysílání psaní do chatu pouze předplatitelům. Hlavní člen týmu, zabývající se herní tématikou, slibuje, že platforma YouTube bude přímo konkurovat Twitchi a bude se snažit vytvořit pro streamery příjemnější platformu pro jejich kontent.
YouTube sub-chat
YouTube sub-chat
Zdroj: YouTube

Platforma YouTube a jeho streamovací sekce se každým měsícem posouvá dopředu, tento měsíc díky kroku, při kterém má streamer možnost zapnout svůj chat pouze pro předplatitele. Na Twitch se poslední dobou nesou čím dál tím horší negativní názory, což YouTube samozřejmě vidí a snaží se ze své streamovací sekce udělat konkurenta. Možnost zapnout chat pouze pro předplatitele je zatím umožněna jen některým vybraným streamerům, ve velmi blízké budoucnosti to však bude možností pro všechny. Tento krok je důležitým hlavně pro větší streamery, kteří na platformě vysílají, aby mohli lépe korigovat svůj chat. Diváci budou také "nuceni", pokud bude chat pro předplatitele zapnutý, si kanál předplatit kvůli komunikaci jak se streamerem, tak chatem samotným.

Jelikož byla funkce spuštěna teprve 6. května, je zatím pouze v Beta testování, což znamená, že se mohou objevit sem tam nějaké chyby. Dá se říct, že je funkce prozatím trochu experiment, ke kterému má prozatím přístup jen hrstka vyvolených. Zatím si nikdo není jistý, za jak dlouho spustí funkci pro všechny, jasné ale je, že to dlouho trvat nebude.

Jak funkci zapnout?

  1. Přejděte na kartu Živá kontrolní místnost
  2. Poté na možnost Upravit
  3. Klikněte na Živý chat a vyhledejte nastavení "kdo může poslat zprávu"
  4. Kliknutím na "předplatitele" aktivujete režim pouze pro předplatitele
  5. Jako volitelnou možnost můžete také nastavit, jak dlouho se musí diváci přihlásit k odběru
  6. Stiskněte Uložit

Generální ředitel pro herní odvětví na YouTube se dále zmínil, že chystají mnohem více komunitou požadovaných funkcí, musí na to však pomalu. Všechny žádosti streamerů berou na vědomí a již brzy se můžeme těšit na vzrůstající konkurenci Twitche.

Zdroj: dexerto.com