Přejít k hlavnímu obsahu

Z tábora BRUTE se line jen ticho. Jak to s týmem bude?

2. 8. 2021 | 08:00 Counter-Strike 2
CS:GO tým Sazka.BRUTE dlouhodobě patří mezi širší domácí špičku. I po odchodu jejich hlavních postav se BRUTE na scéně jakžtakž drželi a konkurenci trápili především v Sazka eLEAGUE. Po prodeji organizace Semtexu je však ohledně CS:GO na sociálních sítích ticho po pěšině, tak si pojďme podle dostupných informací nastínit, jak by to asi mohlo vypadat.
Sazka.BRUTE
Sazka.BRUTE
Zdroj: sociální sítě týmu

Éra, kdy Sazka.BRUTE ve třech sezónách po sobě posbírali kompletní medailovou kolekci v rámci Tipsport COOL ligy, už je dávno pryč. Za kdysi jeden z nejoblíbenějších týmů u nás už dávno nestřílí Michal 'leckr' Kadlíčkem ani Filip 'AJTT' Dolenský, od loňska to mají fanoušci, kteří zůstali, poměrně těžké. Současná doba však může být ještě zajímavější, než ta dosavadní. Dopředu ale stěží odhadovat, jak moc je to myšleno v pozitivním slova smyslu.

Před letní částí sezóny se o CS:GO divizi této organizace neobjevují skoro žádné informace. Jakmile se dohrály jarní ligy, nastalo ticho a poslední týdny je všude komunikováno jen League of Legends, kde BRUTE musejí aktivně působit, i kdyby nechtěli, protože by jinak přišli o těžce vydřený slot v nejdůležitější domácí soutěži.

V našich soutěžích skončil loňský rok pro Sazka.BRUTE nešťastně, přišli totiž o slot v 1. Tipsport COOL lize a o chloupek nepostoupili na Vodafone MČR. Do 2. ligy pak na jaře nasadili pouze B tým se zkratkou EVO, stejně jako do Y-Games PRO Series, zatímco Áčko se soustředilo ESEA ligu a Sazka eLEAGUE. Vedle toho měli BRUTE ještě C tým zvaný Juniors, který na různých místech sbíral zkušenosti, jež nyní bude moci zužitkovat.

Jaká je tedy současnost?

Již před několika týdny se v rámci kvalifikací na AORUS MČR Tour z trojlístků sestav představili pouze junioři, kterým to pálilo opravdu dobře. A tímto se dostáváme do přítomnosti, kde jsme se dozvěděli, že do druhé poloviny Y-Games PRO Series nasadí BRUTE právě juniory, čímž vyvstává otázka nad budoucností jednotlivých týmů. Uzávěrka pro 2. Tipsport COOL ligu ještě nebyla, také tam se nabízí, že by se junioři mohli hezky ukázat.

Sazka eLEAGUE ale klepe na dveře a tam se dá očekávat, že Sazka.BRUTE pošlou to nejlepší, co mají. A to může být to zajímavé. Pokud se totiž podíváte na ESEA profil Áčka týmu BRUTE, tak objevíte prázdný popis se sestavou a pouze nachystanou pětici EYO, W0LF, Frixos, carnyL a NugeT. Kombinace jediného hráče původní sestavy, dvou členů akademie EVO, trenéra a jednoho novice. Hlavní hvězda Simon 'KWERTZZ' Horák není nikde.

Po prodeji organizace Petra Andrýska Semtexu se nejvíce nabízí, že všechno projde obměnou a některé věci se budou budovat od základů. Záviset bude hodně na tom, jaké budou aktuální i dlouhodobé cíle a ambice BRUTE. V tuto chvíli to však vypadá, že se tři týmy slučují do dvou a vše bude v udržovacím módu. Nejhorší, co se může tedy stát, je, že přijdou o slot v Sazka eLEAGUE. Pokud je výše zmíněná pětice realitou, úkol to může být těžký.

Štítky: Team Brute
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.