Přejít k hlavnímu obsahu

Na světovém šampionátu v PUBG se poprvé v historii v zápase představí i český hráč!

20. 11. 2021 | 11:20 PUBG: Battlegrounds Turnaj
Již tento víkend započne vrchol sezóny, kterým je světový šampionát v PUBG. Nastal tak ideální čas si tento turnaj představit a říct, které týmy se zde představí. Dvojnásobné zastoupení zde bude mít i Česká republika. Na co vše se můžeme v rámci tohoto turnaje těšit?
PGC 2021
PGC 2021
Zdroj: Krafton

UPDATE: Nepříliš pravděpodobná situace se stává skutečností! Curexi z týmu Heroic má příznaky na COVID-19 a výsledky testu obdrží až příliš pozdě, takže nemůže nastoupit do sobotního hracího dne. Pro české fanoušky to znamená, že Nowikk jde do akce a tím pádem se poprvé v historii představí na světovém šampionátu v PUBG český hráč! Situace je to pro samotný tým nešťastná, ale věříme, že se Nowikk ukáže v parádním světle.


Sezóna 2021 se pomalu a jistě blíží ke svému konci, MČR již čeká poslední kvalifikace, ta se uskuteční 30.11, poté již následuje pouze finále, které se uskuteční 11. a 12. prosince. Podobně na tom je i světová scéna, kdy nás čeká vrchol celé sezóny. Tím je světový šampionát PUBG Global Championship, ve kterém nechybí ani dva čeští zástupci Miloslav "PiXeL1K" Feik v roli asistenta trenéra týmu TSM FTX a Matěj "Nowikk" Krmela, působící jako náhradní hráč týmu Heroic. Vzhledem k tomu, že se celý turnaj odehrává v korejském Incheonu, hráči mají za sebou 14denní povinnou karanténu, přiložené video popisuje právě první dny v této asijské zemi. Určitě doporučujeme sledovat Instagram obou hráčů, naleznete zde zajímavé fotky a dokonce i záběry z legendárního korejského BBQ.

Nyní ale již k samotnému turnaji. Ten bude probíhat přesně měsíc od 19.11. až do 19.12., hrát se bude o prize pool 2 miliónů amerických dolarů, avšak tato částka bude větší, jelikož zde jdou i výnosy z prodeje PGC skinů (již teď se spekuluje o dvojnásobném navýšení prize poolu).

Co se týče formátu turnaje, používá se zejména SUPER bodování, nalezneme zde i formát WWCD. V prvním týdnu budou hrát týmy Rank decision, ve kterém půjde o určení seedů týmům, které se přenesou do další části. Ve Weekly Survival části se představí 16 nejlepších týmů ve WWCD formátu, dále se nahrazuje dle předchozí fáze. Celkem se odehraje 16 zápasů a představí se 31 týmů, po vítězství se tým přesouvá do Weekly finále. Bottom 16 je Rank decision týmů do dalšího týdne.

V Grand finále se představí nejlepších 16 týmů, těmi budou 3 vítězové víkendového finále a nejlepších 9 týmů v rámci bodování. Zbylé týmy budou doplněné z Grand Survival fázi. 

Harmonogram
Harmonogram
Zdroj: PUBG CORPORATION
Format turnaje
Format turnaje
Zdroj: PUBG Corporation

Vzhledem k tomu, že jsme vám přinášeli novinky zejména z evropské scény, bylo by vhodné si představit  týmy, které se kvalifikovaly. Jde o 4 regiony - Amerika, APAC, Asie a Evropa.

V Evropě v posledních třech velkých turnajích vládl ruský tým Virtus.pro, díky tomu je tento tým vnímán jako nejlepší evropský tým s nejvyššími ambicemi, bude ovšem záležet jakou formu si do korejského města přivezl. Překvapit ovšem může i tým Liquid.

V Americkém regionu nejlepší výsledky prokazoval tým Susquehanna Soniqs, který je vítěz PGI.S ze začátku roku. Tento tým většinu roku vyhrával v Americe vše co šlo, ovšem v PCS 5 sérii se musel sklonit před týmem Oath Gaming, i přesto je ovšem Soniqs vnímán jako největší favorit z tohoto regionu. Překvapit ovšem může i TSM FTX, pod vedením zkušeného PiXeL1Ka.

V asijském regionu může překvapit více týmu, korejský tým Gen.G je obhájce titulu z roku 2019, navíc je bude hnát dopředu domácí země a početná divácká základna. Další tým Petrichor Road naopak vyhrál obě PCS. Překvapit může i čínský šampión letní části tamní ligy NewHappy.

Z řad regionu APAC jsou jako nejkvalitnější týmy vnímány Arkangel Predator a Fury, překvapit může i BN United, zde je ovšem jedná velká otázka, tento region je mnohými označován jako nejslabší. Uvidíme, zda se dokážou týmy prosadit nebo ne.

kvalifikované týmy
kvalifikované týmy
Zdroj: PUBG Corporation

V rámci tohoto turnaje je zahrnuta tématika PGC i ve hře - pro hráče jsou k dispozici PGC skiny nebo oblíbený Pick'em. Celý turnaj se samozřejmě bude vysílat na oficiálním anglickém twitch kanále, kde naleznete také přesný rozvrh (v pátek se začíná již od 5:00 našeho času, vysílání je rozděleno na dvě části). Kromě toho se turnaj dočká i českého komentáře v podání streamera Divine.

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!