Přejít k hlavnímu obsahu

Zašli byste na pivo s Gragasem, ochočili Lemura nebo si zastříleli z kanónu? Komentátoři určitě!

7. 10. 2021 | 20:00 Wild Rift Rozhovor
Je potřeba se před Samsung Last Call ve Wild Riftu ještě na chvíli zabavit, než půjde od pátku do tuhého. Od toho tady máme naše komentátory, kteří se uvolnili a prozradili nám něco více o sobě. Trojice otázek je vystavila před vzpomínání, pobavení a následnou taktickou “bitvu”, ve které můžeme vidět, jaký by byl kdo trenér.
Last Call
Last Call
Zdroj: PLAYzone

Komentátorská trojice Mortsche, Davkouny a Hippowan je na naší League of Legends / Wild Rift scéně klasikou a Skeri patří k těm nejlepším moderátorům, jaké tady máme. Ovšem stále o nich nevíme naprosto vše a nikdy neomrzí se lehce uvolnit a užít si trochu zábavy. Od toho jsme jim připravili trojici následujících otázek, které nám o nich ještě něco více prozradí.

Jaká je tvá nejlepší a ta nejhorší vzpomínka na komentování turnaje / akce?

Vyber si jednoho šampiona, se kterým budeš muset strávit jeden den a řekni nám, proč by to byl zrovna on/ona.

Kdyby sis měl založit vlastní tým ve Wild Riftu, jaká by byla tvoje vysněná pětice hráčů z domácí scény, která by ti pomohla vyhrát MČR?

Hippowan
Hippowan
Zdroj: PLAYzone

"Nejlepší je těžko říct, protože jsem zatím neměl úplně pocit, že bych měl jeden moment, který bych fakt vypíchnul. Kdybych měl jmenovat, tak to budou obecně finále Guseppe MČR Tour v LOL a Samsung Midseason ve Wild Riftu, protože to pro mě byly první velké turnaje, kde jsem komentoval i samotné finále. Pro mě je to krok dopředu a ocenění za můj čas a práci, kterou komentování dávám. Nejhorší bude asi vzpomínka před úplně prvním komentováním v Hitpoint studiu, kdy jsem byl extrémně nervózní a v noci předtím jsem skoro nespal. Díky podpoře spolu-komentátorů a obecně dobré atmosféře to ale šlo docela hladce a můj debut šlo hodnotit vesměs kladně, takže to nakonec je spíš jedna z těch šťastnějších vzpomínek. 

Nabízí se spoustu kočkoholek, ale abych si neudělal ostudu, tak řeknu Ziggse. Je to můj oblíbenec, bylo by to dobrodružství, něco bychom spolu odpálili a ještě je to takový vtipálek, takže by to byla určitě zábava.

No to by byla pořádná výzva, protože abych vyhrál MČR, potřeboval bych fakt extratřídu. Cíleně nedám jeden konkrétní tým, takže toplane Waren1x, ačkoliv má v Recovi či Cekutkovi velkou konkurenci. V jungli bych tam dal Nedra, protože se mi líbí celou sezónu, jakým způsobem hraje a teď v STW mu to opravdu svědčí. Na mid to je jasný – Frosty, můj fanoušek na Instagramu! A na střelce bych dal KingK. Přijde mi jako hráč, který by dokázal potahat i mě coby supporta a když by nevyšla laning fáze, tak to stejně dokáže nějak zvládnout, aby v těch teamfightech zahrál to svoje."

Mortsche
Mortsche
Zdroj: PLAYzone

"Moje nejlepší vzpomínka bude nejspíš na komentář letního finále LEC tohoto roku. Sledovat naše dva české borce z MAD vítězit ve finále, získat back-to-back titul a k tomu to samozřejmě celé komentovat – nezapomenutelný zážitek a radost z toho, jak se našim borcům daří v Evropě. Nejhorších vzpomínek není moc, ale když bych měl vytáhnout takovou nepříjemnou perličku, tak to byl přeřek a místo “poslal” jsem při komentáři nechtěně řekl, no, vy víte co.

Den bych strávil s Gangplankem. Vyrazili bychom na lodi na nějaký zajímavý ostrov, tam bych si ochočil Lemura a papouška na rameno, dali bychom pár panáků rumu a zastříleli si z kanónu. Naprosto ideální den. 

Tak na top bych si vzal Cekutku, protože to byl topař, ke kterému jsem vždycky vzhlížel v LoLku a jeden z nejlepších hráčů, co jsme tady měli, takže to je jasná volba. Na supportovi bych byl já, protože jsem nejlepší Blitzcrank. Pak je třeba dobrá mid jungle dvojka pro pořádný tým, takže Nea a Phucne z eSuby jsou jasná volba. A na marksman pozici bych vzal "King K" ze Stopwatch, protože bych si rád poslechl flame na mého Blitzcranka v němčině."

Davkouny
Davkouny
Zdroj: PLAYzone

"Nejhorší vzpomínka je určitě na můj první cast, protože jsem vůbec nevěděl, o čem mluvím a proč to vůbec dělám, ale organizoval jsem offline ligu a zdálo se mi jako nutnost streamovat pro jednoho člověka. Nejlepší byla pak o rok později při finále té stejné ligy, kdy jsem ji mohl komentovat s mým vzorem pro pět set lidí + diváky na samotné akci. Pořád jsem tak úplně nevěděl, co se děje, ale byla to velká paráda.

Rozhodně Corki, rád lítám a rád bych si vypěstoval knír, s obojím by mohl pomoct.

Top Davkouny na Singedovi (74% Winrate btw, DM na Instagramu o číslo, kdo chce vyhrát Horizon cup), jungle Phuc, protože kdykoliv si anglicky zanadávám, přijde na gank. Na mid rozhodně Hippowan, jestli hraje Corkiho stejně ve Wild Riftu jako v Lolku, je pohár doma. Botlane Fake a Flekshhh, k SIngedovi mi stačí dva supporti a zařídím každou hru. A kdyby nás ještě koučoval Seddsy, vím všechny spicy detaily ze zákulisí a můžeme zničit nepřátele ještě před hrou trashtalkem."

Skeri
Skeri
Zdroj: PLAYzone

"Nejlepší je asi loňské MČR v Brawl Stars, kdy jsme zahajovali třítýdenní maraton mistrovství z nového studia. Moc jsem nevěděl, co od toho čekat, ale když opadl úvodní stres, tak jsem si komentování extrémně užil. Byl to vynikající pocit komentovat ten největší turnaj z toho největšího studia.

Do kategorie nejhorších zážitků patří dva kousky, které se dají veřejně přiznat. Jeden je vánoční turnaj v Hearthstone, kam se přihlásilo víc lidí, než kdokoli čekal, takže se nepříjemně protáhl asi do půl třetí ráno. A protože to není úplně akční hra, tak dotáhnout všechno i produkcí streamu do zdárného konce mě stálo hodně sil a kafe. Druhá špatná vzpomínka je paradoxně loňské MČR, kde jsme museli celý den (jako jediná hra) komentovat v rouškách. Jednak nebyl vidět můj okouzlující úsměv a jednak se mi osypal zapařený obličej tak, že jsem vypadal jako znak pražské Slavie.

Tady nemůžu váhat ani vteřinu a jednoznačně beru Gragase. Možná nevšední volba, asi by kdekdo bral nějakou sličnou slečnu, ale muž dobrého vkusu vezme jednoznačně pupkáče. Má sud piva a pokud v něm není Gambáč nebo Starobrno, tak bychom měli zaděláno na perfektní den. Pokud by to neklaplo, bral bych někoho, kdo je na Riftu už dlouho a logicky tak má 200 let zážitků.

Pro mě extrémně těžká otázka. Nebudu lhát, v domácí scéně nemám úplně ten nejdokonalejší přehled, takže možnosti jsou dvě. Buď bych vzal po dvou hráčích (a trenérovi) z TOP3 týmů - eSuba, Entropiq a Stopwatch, a šel cestou nejsilnějšího možného týmu. Druhá možnost, která ke mně sedí víc, je ta, že vezmu hráče s nejbizarnějšími přezdívkami a pojedeme full meme gameplay. To by si podle mě užilo mnohem víc lidí."


Naše komentátory můžete sledovat v akci už zítra od 18:45, kdy vypuknou boje v posledním turnaji před MČR v mobilních hrách. Celý Samsung Last Call ve Wild Riftu budeme streamovat na našem Twitch kanále PLAYzoneCZ, tak se nezapomeňte zastavit!
 

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.