Přejít k hlavnímu obsahu

Zdenda Dušků už nikoho nestrčí do batůžku. Daxen se rozhodl pověsit myšku na hřebík

19. 5. 2021 | 10:00 Counter-Strike 2
Bývalý reprezentant organizace Entropiq, Zdeněk Dušek, ve hře známý pod přezdívkou daxen, se rozhodl ukončit svoji CS:GO kariéru. Vicemistr MČR svůj konec oznámil skrze sociální sítě, kde ve zkratce popsal důvod jeho rezignace a také poděkoval všem, kteří za ním celou dobu stáli.
Entropiq Daxen
Entropiq Daxen
Zdroj: Entropiq Youtube

Je tomu už pět let, kdy o sobě dal poprvé Zdeněk "daxen" Dušek vědět. Tehdy přicházel jako nová akvizice do týmu Revital Gaming, avšak až v roce 2017 jsme ho mohli vidět v organizaci, kde následně strávil většinu své kariéry. Řeč je samozřejmě o týmu BRUTE, kde už tehdy daxen formoval sestavu, která měla být konkurencí těm nejlepším týmům u nás. Není také náhodou, že zrovna tam se seznámil s jeho věrnými parťáky Michalem "leckr" Kadlíček, Lukášem "capseN" Koláčným a později také s Filipem "AJTT" Dolenským. 

Po mnoha následných přestupech, při kterých se na chvíli ohřál v organizacích jako je Fraternitas, Inside Games či eSuba se rozhodl pro návrat do BRUTE. Žádná z těchto štací ovšem nebyla tak úspěšná, jak by si daxen představoval. Jeho cíle byly vyšší než jen CZ/SK scéna, on chtěl do Evropy. Po několika dalších přestupech v roce 2020 se rozhodl dát svému snu poslední šanci a není divu, že to bylo právě s jeho bandou z dob v BRUTE, ke které se přidal Jan "HONES" Urválek. Svůj sen si chtěl splnit po křídly nově vzniklé organizace Entropiq, kde se navíc z poloprofesionálního střílení stalo hraní na plný úvazek.

Daxenovi se s týmem podařilo získat trofej z Polish Esport Cupu, ovšem další kýžené výsledky se nedostavily, a tak se daxen po zisku stříbrné medaile na Vodafone MČR 2020 ocitl na druhé koleji. V týmu jej nahradil Josef "MoriiSko" Maurenc a vypadalo to, že daxen zakotví v týmu Moops, kde však dlouho nevydržel. Po krátké odmlce se rozhodl dát o sobě vědět prostřednictvím sociálních sítí, avšak ne v dobrém slova smyslu. Ve svém příspěvku se definitivně loučí s CS:GO kariérou, a dodržel tak slova, které dal klukům z Entropiq – a to sice, že oni budou jeho posledním týmem, ve kterém si daxen zahraje. Dále vyjádřil své díky všem fanouškům a popřál jim hodně štěstí. Nám nezbývá než Zdeňkovi také popřát hodně štěstí v jeho osobním životě, a kdo ví, třeba se ještě někdy dočkáme nevídaného comebacku. Rozhodně by to nebylo poprvé!

Zdroj: Facebook
Štítky: daxen
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.