Přejít k hlavnímu obsahu

Zemřel srbský profesionální hráč Yoppa. Podlehl komplikacím způsobených covidem

29. 11. 2021 | 08:00 League of Legends Lifestyle
Svět esportu utržil další bolestivou ránu. Zemřel mladý profesionální hráč Yoppa, na kterého bylo pyšné celé Srbsko. Detaily úmrtí nejsou doposud známé, kromě informace, že za jeho smrt mohla infekce a komplikace spojené s covidem. Sociální sítě jsou plné vzpomínek a příspěvků přátel, organizaci i kolegů, kteří srbské hvězde vzdávají hold a vyjadřují upřímnou soustrast rodině.
Yoppa
Yoppa
Zdroj: LVP

Pavle 'Yoppa' Kostić, bývalý topař týmu Schalke 04, zemřel v úterý 23. listopadu. Teprve 23letý srbský profesionální League of Legends hráč podlehl komplikacím, které způsobil covid. Žádné další podrobnosti ohledně jeho úmrtí nebyly doposud zveřejněny. Rodina, přátelé a všichni blízcí v současné době vzdávají hold jeho životu a památce. Smutná zpráva samozřejmě významně zasáhla všechny fanoušky a kolegy, kteří na Yoppu vzpomínají.

Yoppa se věnoval profesionálnímu hraní od roku 2016 a udělal si jméno v celé řadě týmů, včetně MAD Lions, Giants Gaming a Vitality. Talentovaný hráč se také stal úplně prvním Srbem, který se vyšplhal na první příčku Challenger ladderu na EUW. Také to byl právě on, kdo jako jeden z prvních srbských hráčů zazářil v mezinárodních týmech. Od roku 2020 hrál Yoppa za Schalke 04 Evolution a teprve minulý týden oficiálně deklaroval status volného hráče.

Šokující zpráva stmelila evropskou League of Legends komunitu, jež vzdává hold esportové hvězde a její památce. Organizace a hráči, kteří s Yoppou měli společnou historii, sdílejí v současné době na sociálních sítích společné vzpomínky a vyjadřují soustrast rodině a všem pozůstalým. Osobně se k tragédii vyjádřil majitel týmu Vitality Fabien 'Neo' Devide, nebo například Selfmade, který s Yoppou hrál ve španělské lize. Seznam zde však ani zdaleka nekončí.

Štítky: Yoppa, Selfmade