Přejít k hlavnímu obsahu

1. Tipsport COOL liga vypukne už tohle úterý! V jakých sestavách nastoupí domácí špička?

2. 8. 2021 | 09:00 Counter-Strike 2
Osm týmů, to už je klasický počet pro novou sezónu Tipsport COOL ligy. Velkou zajímavostí je, že v celé osmičce nenalezneme jediný celek, který by neudělal alespoň jednu změnu v sestavě. O to více může být letní sezóna nevyzpytatelná, ačkoliv má svého hlavního favorita.
1. Tipsport COOL liga
1. Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone

Už tohle úterý vypukne jubilejní sezóna oblíbené dlouhodobé soutěže, 1. Tipsport COOL ligy. Titul obhajuje tým Entropiq Prague, hladoví ale budou i nejbližší rivalové, kteří po jarní sezóně provedli změny. Než se ale podíváme na soupisky, tak si projdeme klíčové informace. Desáté vydání naší ligy vypukne v úterý 3. srpna, kromě tohoto dne se bude pravidelně každý týden hrát také ve čtvrtek. Ten po zpětné vazbě od diváků a fanoušků domácího CS:GO přidáváme místo dlouhých sobot. Ve dvou případech se bude hrát také v neděli, celkově na vás při 28 BO3 zápasů každého s každým (tedy až 84 map) čeká 13 hracích kol. Tomu říkáme pořádná nálož CSka!

Velice důležité jsou také odměny, o které se hraje. Z hlediska financí to bude stejné jako na jaře, šampion si i tentokrát odnese rovných 100 tisíc korun, ale kromě toho je ve hře také přímý postupový slot na letošní finále Vodafone MČR v počítačových hrách. Aktuálně známe pouze první dva postupující v podobě SINNERS a eSuby, všichni mají tedy o motivaci postaráno. Ostatní se ale samozřejmě mohou těšit alespoň z MČR bodů.

Rozpis odměn pro 10. sezónu soutěže:

  • 1. místo: 100 000 Kč + postup na Vodafone MČR 2021
  • 2. místo: 50 000 Kč + 700 MČR bodů
  • 3. místo: 30 000 Kč + 500 MČR bodů
  • 4. místo: 20 000 Kč + 400 MČR bodů
  • 5. místo: 16 000 Kč + 300 MČR bodů
  • 6. místo: 13 000 Kč + 260 MČR bodů
  • 7. místo: 11 000 Kč + 220 MČR bodů
  • 8. místo: 10 000 Kč + 180 MČR bodů

Pojďme už ale na sestavy, které čtenáře zajímají asi nejvíce ze všeho. Obhájci z Entropiqu jsou aktuálně bez kouče, což je nejmenší zásah do sestavy, jaký kdo z celé osmičky týmů provedl. Z hlediska souhry tedy budou mít i tentokrát leckrovci náskok před konkurencí. Naposledy stříbrní ENTERPRISE představili na soupisce dvě mladé slovenské pušky, jejich příchod ale ještě není oficiální, ačkoliv s týmem už nějaký čas naplno makají. Hodně se bude očekávat naopak od eSuby, která přivedla velkou palebnou sílu, jež se prokázala i v rámci úspěchu na AORUS MČR Tour. Elitní kvarteto z minulé sezóny doplňují Sampi.Tipsport, kteří pro změnu provedli jeden z největších řezů a kromě queztona u nich nikdo nezůstal. Jaký má sestava potenciál, se ukáže až na serveru.

A co jejich vyzyvatelé?. Nejvíce se bude očekávat od týmu Dynamo Eclot, který bude pod novou identitou chtít hned na první dobrou ukázat, že patří mezi nejužší špičku. Kostru zbrusu nové sestavy tvoří bývalí hráči, kteří jako profíci budou snad ještě dravější, než kdy předtím. Celou pětku přestavěli také v DEFEATERS, kde kvůli Sampi skončil i kapitán Rutk0, a tentokrát ji má pod palcem stinx. Pokud kluci udrží týmovou pohodu, mohou být pro soupeře hodně nepříjemní. Navázat na nepříjemnou roli outsiderů poté budou chtít využít hráči eEriness MARVO, kde pro změnu zůstal pouze replay. A na závěr, osmým do party je smečka jménem GLORE, pro jejíž hráči půjde o velkou premiéru. Výkony v minulých měsících ale ukázaly, že se nebojí nikoho ani ničeho.

 Entropiq Prague

Entropiq

 Česká republika leckr
 Česká republika AJTT
 Česká republika capseN
 Česká republika HONES
 Česká republika MoriiSko

ENTERPRISE esports

ENTERPRISE

 Česká republika forsyy
 Slovensko The eLiVe
 Česká republika manguss
 Slovensko Adejis
 Slovensko matys

eSuba

eSuba

 Česká republika blogg1s
 Slovensko luko
 Česká republika twist
 Česká republika Pechyn
 Slovensko sAvAna

 Sampi.Tipsport

Sampi.Tipsport

 Slovensko queztone
 Slovensko system
 Česká republika Darber
 Slovensko Rutk0
 Česká republika zur1s

Dynamo Eclot

Dynamo Eclot

 Česká republika K1-FiDa
 Slovensko ZEDc
 Česká republika nbqq
 Česká republika Valencio
 Česká republika boby

eEriness MARVO

eEriness MARVO

 Česká republika replay
 Česká republika Lueg
 Česká republika DOCKSTAR
 Česká republika desty
 Česká republika Lastík

DEFEATERS

DEFEATERS

 Česká republika stinx
 Slovensko xperrience
 Česká republika Dytor
 Slovensko Filixos
 Slovensko azak

GLORE

GLORE

 Česká republika Shinkyy
 Slovensko SMK
 Slovensko CABYYE
 Slovensko StuFF
 Slovensko spexo

Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.