Přejít k hlavnímu obsahu

Zůstane evropská koruna v českých rukou? MAD Lions jsou ve finále, G2 naopak zažívají noční můru

23. 8. 2021 | 14:50 League of Legends
Předposlední víkend LEC a LCS je za námi a opět zažijeme drama v podobě finále, do kterého se probojovali MAD Lions s dvěma Čechy, Humanoidem a Carzzym. Společnost jim bude dělat vítěz zápasu Rogue vs. Fnatic. Druhý jmenovaný si totiž dokázal poradit ve strhující bitvě s G2 Esports a poprvé v historii je poslali domů ještě před světovým šampionátem.
MAD Lions postupují do finále!
MAD Lions postupují do finále!
Zdroj: Riot Games

MAD Lions nadále potvrzují svoji skvělou play-off formu a zajišťují si dominantní výhrou nad Rogue místo v samotném finále LEC, kde se pokusí obhájit titul z jarní části. O jejich soupeři rozhodne zápas mezi již zmíněnými Rogue a Fnatic. Právě Fnatic postoupili přes Misfits v napínavé sérii a včera v podvečer si zvládli poradit v epickém zápase proti svým rivalům z G2 Esports. Pro ty tím pádem sezóna končí a poprvé v jejich historii se nepodívají na světový šampionát. Na tuhle sérii se také podíváme o něco blíže, protože se dá nazvat koncem éry G2.

První hra dopadla pro hráče G2 Esports velice dobře a speciálně Jankos otevřel tuto sérii se skvělým výkonem na Lee Sinovi. Fnatic se ovšem nezalekli a ve druhé hře naprosto přejeli své protivníky a vyrovnali tak sérii na 1:1. Třetí partie bývá vždycky velice důležitá pro celý duel, protože jeden z týmů se dostane na match point. Tentokrát to byli G2, kteří tím pádem byli jedinou výhru od postupu na světový šampionát.

Nakonec je ovšem čekal šok, protože Fnatic zvládli vyhrát následující dvě hry a otočit tak celou sérii. Pro fanoušky hráčů v oranžových barvách naprosté euforie, pro fanoušky G2 a speciálně Rekklese neskutečné zklamání. Právě on před sezónou přestoupil z Fnatic do G2 Esports a nyní se to ukazuje jako jedna z největších chyb jeho kariéry. Naopak pro topaře Fnaticu Adama se jedná o splněný sen, protože ve svém prvním splitu v LEC postupuje na světový šampionát a zahraje si o postup do finále, kde už na něj čekají MAD Lions.

Teď se ještě krátce podíváme do zámoří, kde 100 Thieves pod vedením Freeze bohužel nestačili v napínavé sérii proti Team Liquid. Dostali se ve třetí hře na match point, který nedokázali ani jednou v následujících dvou hrách využít a tím pádem si ještě jednou zahrají o postup do finále LCS, tentokrát proti Cloud9. Ti zvládli o víkendu vyřadit z play-off Evil Geniuses následně TSM, kteří domů poslali Immortals. Pro TSM je tenhle výsledek naprostým zklamáním, protože velké investice přes zimu je nedostaly ani mezi TOP 3 týmy a tím pádem ani na světový šampionát.

Štítky: Humanoid, Carzzy, freeze
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.