Přejít k hlavnímu obsahu

Anketa: Nejlepší hráč roku 2012

3. 1. 2013 | 22:21 StarCraft 2
Nejlepší hráč roku 2013 - pro hráče asi nejzajímavější anketa. Nejde tu o vítězství v jednom turnaji, jde tu o názor ostatních hráčů, diváků. Ti rozhodují o tom, kdo z hráčů byl v roce 2012 nejlepší. Mezi 7 nominovanými hráči zaznívaly nejčastěji 3 nicky - h34D_hUnT3R, TomikuS a DeViL.U všech zmíněných hráčů si povíme jejich nejdůležitější úspěchy v uplynulém roce. Pro detailní přehled, čeho kdo dosáhl, navštivte SC2 žebříček, kde jsou všechny záznamy uvedené.
Výchozí obrázek

Nejlepší hráč roku 2013 - pro hráče asi nejzajímavější anketa. Nejde tu o vítězství v jednom turnaji, jde tu o názor ostatních hráčů, diváků. Ti rozhodují o tom, kdo z hráčů byl v roce 2012 nejlepší. Mezi 7 nominovanými hráči zaznívaly nejčastěji 3 nicky - h34D_hUnT3R, TomikuS a DeViL.

U všech zmíněných hráčů si povíme jejich nejdůležitější úspěchy v uplynulém roce. Pro detailní přehled, čeho kdo dosáhl, navštivte SC2 žebříček, kde jsou všechny záznamy uvedené.

  • h34D_hUnT3R - úspěchy
    Head zahájil rok 2012 výraznějšími úspěchy pomocí KoTH turnajů. Velmi Často bojoval o trůn, či první místo a mnohokrát se mu také podařilo titul krále obhájit. Ve druhé polovině roku pak přidal na své konto první místa v GoSC2 CZSK turnajích a také několik prvenství na sc2.sk.
    V první polovině roku jsme ho mohli vidět v top3 téměř každého turnaje. Pak však přišel zlom v podání LanCraftu, kde se mu nevedlo dobře ani v PSPL, ani v hlavním turnaji a nastal velký útlum. Poslední 2 úspěchy si Head vydobyl na Asus NSL, kde zvítězil ve 3. a 4. sezóně.
  • TomikuS - úspěchy
    TomikuS se v první půlce roku dlouho hledal. Připsal si pár vítězství v domáchích cash turnajích, na výraznější úspěch ale stále čekal. Zlom u něj nastal, podobně jako u Heada, na LanCraftu, ale opačný. Krátce po LC skončil na 2. místě v kvalifikaci na Samsung European Encounter. Nedlouho po té si připsal 3. místo na MČR a týden po té 2. místo na BGCH. Jeho největší úspěchy jsou ale v zahraničí. Po té, co zvítězil v domácí ESWC kvalifikaci, dosáhl prvního velkého úspěchu na ESWC, kde vyhrál svou skupinu. V listopadu se také kvalifikoval do Francie na finále M-House Cupu, ze kterého si odnesl výhru 700 Euro.
  • DeViL - úspěchy
    Stejně jako výše zmínění 2 hráči, i DeViL si v první polovině roku připsal řadu vítězství v domácích cash turnajích. Kromě toho byl však hráčem, který zvítězil na dvou mezihernových turnajích. Na obou LanCraftech v roce 2012 dokázal získat 2. místo a stal se tak na nich nejúspěšnějším českým hráčem. Zvítězil ve 3. sezóně ČSL a nedlouho po té reprezentoval ČR co by vítěz kvalifikace na SEE. O měsíc později mu jen o jednu mapu unikla kvalifikace na Iron Squid.
    V závěru roku obsadil 2. místo na obou závěrečných prestižních událostech roku - MČR a ve 4. sezóně Asus NSL.