Přejít k hlavnímu obsahu

benq1: Snažíme sa na eXtatus dostatočně pripraviť

14. 10. 2016 | 15:40 Counter-Strike 2
Už tuto sobotu se uskuteční v rámci akce Red Bull Ultimátní Hráč 2016 i LAN finále PLAYzone lig. Po boku ambassadorů jako je Dev1 nebo CzechCloud si zahraje nejlepší česká a slovenská špička o titul krále druhé sezóny.
Výchozí obrázek

Už tuto sobotu se uskuteční v rámci akce Red Bull Ultimátní Hráč 2016 i LAN finále PLAYzone lig. Po boku ambassadorů jako je Dev1 nebo CzechCloud si zahraje nejlepší česká a slovenská špička o titul krále druhé sezóny.

Ve třetím rozhovoru s účastníky CS:GO LAN finále v rámci Red Bull Ultimátního Hráče jsme si pozvali kapitána eSuba.Intel, Tomáše "benq1" Masaryka. Zkušený plejer dotáhl svůj tým naposledy k vítězství na MSI Games v bratislavském Stormu, následně ale dvakrát ve finále padli proti ROG.eXtatus. Jak se chystají na PLAYzone LAN finále a co se chystají v blízké době změnit?

Tome, máte za sebou v celku úspěšný měsíc. 1. místo na MSI Games, druzí na MSR a druzí na For Games. Jaká převládá nálada v týmu?

Dajme tomu, že sa to dá považovať za úspešný mesiac, ale naše ambície sú tuzemské turnaje vyhrávať a to sa nám podarilo len raz. Nálada je celkom dobrá, ale stále by mohla byť lepšia.

Jak bys teď zhodnotil Kaparzův přínos týmu? V některých online turnajích se mu moc nedařilo.

Kaparzo zažíval tažké obdobie, kedy sa mu fakt nedarilo a bolo to cítiť aj na našich výkonoch, ale v poslednom čase sa do toho zase dostáva, takže dúfam, že mu to bude padať ako predtým.


eSuba.Intel ukořistila druhé místo na MSR

Někdo si aktuálně myslí, že jsou ROG.eXtatus se svou agresivní hrou neporazitelní. Co si o tom myslíš ty?

Nepovedal by som, že sú neporaziteľní. Párkrát sme ich už porazili a dokonca aj veľkým rozdielom. Je ale pravda, že sú u nás momentálne top1 a viacmenej s prehľadom nad nami vyhrávajú. Majú svoj špecifický štýl, ktorý nám nevyhovuje.

Na LAN finále se s nimi potkáte hned v prvním kole, stejně jako v květnu, kde jste prohráli 0-2. připravujete se na tohle "derby" jinak než na ostatní zápasy?

Na poslednom LAN finále sme s nimi prehrali 2 x 14:16, takže to bolo fakt tesné. My už môžme len prekvapiť, eXtatus sú v úlohe favorita. Snažíme sa na nich dostatočne pripraviť, tak uvidíme či nám to pomôže.

Jak bys zhodnotil průběh druhé sezóny PLAYzone ligy? Vlastně jste v celém průběhu jen dvakrát prohráli, jednou s IG a jednou s eXtatus.

Myslím, že sezóna prebiehala celkom hladko. Bohužiaľ sme na začiatku hrali ešte v starej zostave a pod to sa podpísala aj úvodní prehra s Inside Games. Potom sme im to ale v plnej sile vrátili.

Kromě vás dvou týmů se na LAN finále probojovala i sestava Inside Games a Fraternitas. S IG jste prohráli, Fraternitas jste dvakrát přejeli. Mrknete se ještě na záznamy a budete řešit taktiky nebo pojedete jako kompletně nová eSuba?

Budeme sa snažiť hrať tak ako najlepšie vieme. Neplánujeme sa venovať záznamom, lebo na to nemáme čas. Našu prípravu smerujeme hlavne na taktické a tímové hranie.

Váš taktický krok na Overpassu z FOR Games obletěl doslova a do písmene celý svět. Chystáte něco podobného i na lan finále nebo pak na MČR?

Veru podarilo sa nám to pekne a naozaj sme nečakali, že z toho bude také haló. Na druhej strane nás to veľmi potešilo a "preslávili" sme sa tým omnoho viac, ako keby sme turnaj vyhrali. Nechajme sa prekvapiť na MČR.

MČR se kvapem blíží, myslíš, že tyto čtyři týmy se dokážou probojovat i do semifinále v Brně?

Tažko povedať, myslím si, že my a eXtatus by sme tam nemali určite chýbať, ale ďalšie dva tímy v semifinále sú otázne. Bude záležať od aktuálnej formy a na príprave samotných tímov. Karty môžu zamiešať aj eEriness alebo Majestic Lions.

eSuba.Intel
{#Slovenská Republika} Tomáš "benq1" Masaryk
{#Česká Republika} David "KAPARZO" Lacina
{#Česká Republika} Jan "BLUEE" Škaloud
{#Slovenská Republika} Ľuboš "HenkkyG" Ilko
{#Slovenská Republika} Martin "Montty_" Melišek

Statistiky ze základní části

 

  • 34 bodů za 12 výher a 2 prohry
  • Nejvíce vyhraných kol - 215
  • Nejméně prohraných kol - 106
  • Prohráli hned v prvním utkání s Inside Games
  • Tip na umístění - 3. místo

 

Štítky: benq1, eSuba, LAN Finále, PZL