Přejít k hlavnímu obsahu

Fofos vezou z Itálie bronz, nestačili na RedByte

Finále dolní části pavouka se českým zástupcům na italském turnaji Ultimate Gaming Championship příliš nepodařilo, po prohře s týmem RedByte Italia končí na bronzové příčce.
Výchozí obrázek

Finále dolní části pavouka se českým zástupcům na italském turnaji Ultimate Gaming Championship příliš nepodařilo, po prohře s týmem RedByte Italia končí na bronzové příčce.

Po včerejší spanilé jízdě turnajem, která skončila nešťastnou prohrou 1:2 proti týmu OX.Enermax a pádem do finále Loosers Bracketu, se dnes tým Fofos Gaming.sk opět střetl proti týmu RedByte Italia. Italové měli čechům co oplácet, právě oni je poslali v předchozích kolech do LB. Právě italský tým do zápasu vlétl jako střela, svým českým soupeřům nedal na striku ani centimetr prostoru a vítězstvím 13:6 značně přispěl k postupu do celkového finále turnaje. Druhá mapa, crossfire, již byla alespoň z pohledu českého týmu přívětivější, vyrovnaný stav se podařilo týmu Fofos v posledním kole přiklonit na svou stranu a výhra 13:11 přeci jen znamenala jiskřičku naděje na vysněné finále. Třetí mapou byl district (citystreets), bohužel čechům již došly zbytky štěstí a svému soupeři podlehli 13:9.

V Grand Finále se tedy nakonec střetly dva italské celky, OX.Enermax proti RedByte Italia, přestože druhý jmenovaný celek prokázal celkovou dominanci v turnaji na mapě strike (OX porazil dokonce 13:3) k celkovému vítězství to nestačilo a po výhrách na backlotu a crashi se šampiony turnaje stali OX.Enermax. Fofos si na svém dalším zahraničním turnaji připsali pěkné třetí místo a domů si vezou odměnu zhruba 14 tisíc Korun.

Pořadí Ultimate Gaming Championship

1. {#Itálie} OX.Enermax - 2400$
2. {#Itálie} RedByte Italia - 1400$
3. {#Česká Republika} Fofos Gaming.sk - 800$
4. {#Itálie} SaG - 400$