Přejít k hlavnímu obsahu

KAPARZO: Když nám hra sedne, tak je to jízda

22. 5. 2018 | 14:38 Counter-Strike 2
Jarní sklizeň je již pár dní za námi a nezbývá než glosovat. Než si rozebereme statistiky nejlepších hráčů, máme tu pro vás rozhovor s kapitánem šampionů. Team Gravity si jako první zajistili místenku na MČR v CS:GO 2018 a na pár otázek nám odpověděl David "KAPARZO" Lacina.Když jsi viděl seznam účastníků sklizně, obával ses někoho konkrétního? 
Výchozí obrázek

Jarní sklizeň je již pár dní za námi a nezbývá než glosovat. Než si rozebereme statistiky nejlepších hráčů, máme tu pro vás rozhovor s kapitánem šampionů. Team Gravity si jako první zajistili místenku na MČR v CS:GO 2018 a na pár otázek nám odpověděl David "KAPARZO" Lacina.

Když jsi viděl seznam účastníků sklizně, obával ses někoho konkrétního? 

Nebojíme se na naší scéně žádného týmu, takže jsme se neobávali. Snažíme se hrát naši hru a když to sedne, tak je to jízda.

Jaké to bylo hrát od rána do večera, soustředit se na takový počet map? 

Sranda to úplně není, musíš se soustředit na každý zápas, nebo na kolo, které zrovna hraješ, takže to není úplně jednoduché. Nejvíce unavující je to čekání, když vyhraješ a čekáš na soupeře, který třeba ještě nedohrál, nejhorší asi bylo to čekání na grandfinále.

Kdo vám na cestě do finále dělal největší problémy? Kdo tě naopak zklamal svým výkonem?

Naše scéna je dost vyrovnaná, vyhrát může kdokoliv. Nedá se to nazvat, kdo by nám dělal největší problémy, spíš jsme si ty problémy vytvořili sami po našich chybách. Zklamáním je asi Team Brute, čekal jsem od nich, že se probojují skrz LB až do grandfinále.

Když jste šli do boje proti Dark Tigers, vzpomněl sis na V4 kvalifikaci, abyste jim to nyní vrátili?

Ani ne, když jsem hráli V4, tak jsme byli mix, zkoušeli jsme novou sestavu, nic nenatrénovaného, to samé soupeř. Měli více štěstí a mohli si pak užít parádní zážitek.  

Byl nějaký rozhodující moment nebo faktor, který finále urval na stranu Gravity?

Mohli jsme to ukončit už na Infernu, ale únava byla znát a zápas šel do rozhodující mapy, kde jsme hráli dobře, ale pořád to nebylo tak, jak by to mělo vypadat. Důležité je, že to stačilo.

Foto: Hitpoint.cz

Co říkáš na letošní systém postupu na MČR, nehledě na to, že jste postoupili?

Je to zajímavé a libí se mi to, všichni mají teď šanci nabrat body a poprat se o slot z kvalifikace, aby nemuseli hrát ty nudné turnaje a mohli se věnovat tréninku a přípravě na důležité zápasy nebo turnaje.

Jaký bude mít pro vás jako tým efekt, že už máte místenku na MČR jistou?

Je to paráda, že už nemusíme hrát žádné turnaje o body a můžeme se maximálně věnovat ESEA lize a připravovat se na velké akce. Já i doufám, že to pomůže mojí organizaci, urveme  dalšího silného sponzora a půjde to jen nahoru.

Na závěr se zeptám, jaké máte s týmem další cíle pro letošní sezónu, čeho byste rádi dosáhli?

Cíle jsou jasné, postoupit z ESEA Main do Advanced ligy. Dále Hitpoint Masters teď v Brně, dotáhnout postup na finále COOL ligy, samotné MČR, Hitpoint Masters v zimě. A také se snažit probojovat skrz kvalifikace někam ven.

Štítky: Kaparzo, sklizeň
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.