Přejít k hlavnímu obsahu

Robutek: Maďarská scéna je o třídu lepší

24. 9. 2011 | 00:22 Counter Strike: Source
Zdravím Michale, začněme od začátku. Nějakou dobu před LAN Dětkovice jsi se přidal k eXtatus, co Tě přivedlo právě sem?Taky zdravim. Dostal jsem kick z Cracked, kde jsem dřív hrál. Chvíli na to mě oslovil Luka5, na jehož nabídku jsem bez váhání kývl.Ohledně působení v Cracked. Doneslo se mi, že údajně dlužíš vedení tohoto celku peníze, které ti na MČR, kde jste se k cG právě přidali, byly svěřeny k proplacení právě Dětkovic.
Výchozí obrázek

Zdravím Michale, začněme od začátku. Nějakou dobu před LAN Dětkovice jsi se přidal k eXtatus, co Tě přivedlo právě sem?

Taky zdravim. Dostal jsem kick z Cracked, kde jsem dřív hrál. Chvíli na to mě oslovil Luka5, na jehož nabídku jsem bez váhání kývl.

Ohledně působení v Cracked. Doneslo se mi, že údajně dlužíš vedení tohoto celku peníze, které ti na MČR, kde jste se k cG právě přidali, byly svěřeny k proplacení právě Dětkovic.

 

Tak toto téma je dost zvláštní. Nevím, jestli se mi to chce vlastně celé nanovo otevírat, ale ano, mám u sebe peníze za dva hráče. Zbytek běhá někde po ČR a Žilině. Nic konkrétního asi k tomu víc ani není třeba. Po vyhazovu jsem se přestal zajímat kdo a co to bude řešit, od toho je/byl lídrem Franc. Jen bych podotknul, že právě kvůli tomuto hráči to celé stojí na nulovém bodě.

 

Z pohledu vašeho týmu, co říkáš na váš výkon na Dětkovicích a vaše "až" třetí místo? Co říkáš na akci jako takovou?


Vím, že hodně lidí čekalo minimálně finále proti eSubě, která v poslední době hraje úžasně. No každopádně je jiné naběhnout do rozběhnutého vlaku, jak ten "vlak" znovu předělávat. To označení "až" 3. místo byla vlastně naše povinnost, čehož jsme dosáhli. Výkon byl na tak krátkou chvíli dostačující, ale jasně, dalo se vytěžit i víc, ale nebyli k tomu dostatečné časové podmínky. Akce byla v pohodě. Jasně, zažil jsem lepší i horší, takže takový zlatý střed.

 

Pojďme dále, eXtatus a BECUP. Výsledkově se vám vůbec nedařilo. Kde byl největší kámen úrazu?


Platí to samé jako na Dětkovicích. Většina lidí si myslí, že jsme to fetovali, ale pravda je taková, že léto dělá svoje a nebyla moc možnost se až tak připravovat. Ne kvůli tomu, že by chlapci nechtěli, ale spíše, že jsme se nemohli pořádně sejít v pěti. Ale musím říct, že maďarská scéna je oproti té naší o třídu lepší, aspoň co jsem měl možnost vidět.

 

Ještě před BECUPem jste si částečně rozehráli další turnaj ESH, který jste však nedohráli. Dávali jste si herní pauzu?


Dobra otázečka. Spíš bych řekl, že hráči si dali hrací pauzu až neaktivitu. Z téhož důvodu jsme nehráli ani domácí kvalifikaci na EMS.

 

Neuvažovali jste společně s vedením eXtatusu o účasti na online kvalifikaci na ESWC?

 

Myslím, že dostat se na ESWC je sen každého lepšího hráče. Sama účast by byla pro nás velkým úspěchem. Účastnit online kvalifikace jsme se bohužel nemohli. Po odchodu darKana a Lukáše jsme řešili jiný problém, a to jak poskládat tým, aby jsme mohli opět konkurovat.

 

Tím jsi nakousl další plánovanou otázku. Jak to vidíš s novým složením týmu po návratu k vyšší aktivitě?


Nové složení bylo už skoro zařízené, ale pak mi došla sms od Lukáše: "Kdy je trénink?" Zasmál jsem se, a tak jsme se nakonecrozloučili pouze s DarKanem, kterého zastoupí XeRo. Post awp nahrazuji já, což bud pro mě osobně velká výzva. Aktivita nebude až tak přehnaná, právě naopak. Máme dost času se sehrát, když liga už klepe na dveře, ale určili jsme si hlavní priority a banda jsme pohodová, víc človek nepotřebuje.

 

Už se tedy blížíme ke konci. Chtěl bys něco vzkázat čtenářům PLAYzone?

 

Tak jen pozdravit smradlavá těla noRetreat a lamu Proxa. Jinak nic konkrétního.

 

Díky za rozhovor, hodně štěstí v INTEL lize. A vlastně nejen tam :)


Tobě taky.

 

Nynější sestava eXtatus:

 

{#Česká Republika} Matouš 'pussyhead' Urban
{#Slovenská Republika} Michal 'KETUBOR' Csontoš

{#Slovenská Republika} Martin 'XeRo' Csontoš

{#Česká Republika} Lukáš 'Luka5' Zeman

{#Česká Republika} Michal 'Bordel' Weiss

Štítky: eXtatus
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.