Přejít k hlavnímu obsahu

Rozhovor s vítězi Wingman Series II

9. 5. 2018 | 13:12 PUBG: Battlegrounds
Ahoj, volám sa Timotej Truchlý, som zo SK, mám 18 rokov a mojou záľubou sú autá, PUBG a párty. Ahoj, jmenuji se Daniel Secký, ve hrách mě najdete pod přezdívkou Zuppaa a je mi 19 let.
Výchozí obrázek

Ahoj, volám sa Timotej Truchlý, som zo SK, mám 18 rokov a mojou záľubou sú autá, PUBG a párty. Ahoj, jmenuji se Daniel Secký, ve hrách mě najdete pod přezdívkou Zuppaa a je mi 19 let.

Jak dlouho hrajete PUBG a jak jste se k této hře dostali?

Goes: PUBG hrám od pre-season 2, čiže asi mesiac po release early-accessu na Steam. Dostal som sa k nemu tak, že všetci s kým som predtým hrával CS:GO, Rust a iné hry, hrali hru s divným názvom: PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS, odrazu nikto nechcel hrať nič iné. Práve to ma donútilo si tu hru kúpiť a taktiež som sa chcel presvedčiť, či je naozaj taká dobrá.

Zuppaa: Nevím teď úplně přesně kdy jsem s PUBG začal, ale mohlo to být kolem pre-season 2. Před PUBG mě hodně bavilo hrát H1Z1, nebo The Culling (který bohužel moc neuspěl), takže jsem k PUBG neměl úplně daleko a cesta se našla nějak sama.

Zahrajete si občas i jiné hry, než právě PUBG, ve kterém jste tak úspěšní? Co takový Fortnite, vyzkoušeli jste ho někdy?

Goes: Niekedy zapnem RUST (občas si chcem zahrať so starým kamarátom, ktorého chytilo viac Fortnite ako PUBG, tak preto ten RUST). A najviac po PUBG hrávam asi HUNT:Showdown (doporučujem). Fortnite ma neoslovil, hral som ho dokopy asi 4 hodiny, potom prišiel uninstall. 100 ľudí - 100 chutí.

Zuppaa: Mojí druhou nejhranější hrou hned po PUBG je momentálně asi Hearthstone. Je to taková "chillovka" a navíc se dá hrát i na mobilu, takže když se někde nudím, Hearthstone je dobrá volba. Již zmíněný Fortnite si občas také rád zahraji. Bohužel hodně lidí spojuje Fortnite a PUBG dohromady, přitom každá hra má úplně odlišný gameplay. Na Fortnitu se mi hodně líbí plynulost a celkově akčnost, avšak u toho nevydržím déle než 2 hodiny a pro mne je lepší volba jednoznačně PUBG.

Je v PUBG nějaká věc, kterou byste nejradši změnili či odstranili?

Goes: Mne osobne vadia nejaké bugy, nebudem ich tu vypisovať, no pevne verím, že ich čoskoro opravia a jedného dňa to bude dokonalá hra. (Ďalej sa to netýka konkrétne hry, ale e-sportu). A celkom mi vadia invitational turnaje, kde pozvú príklad: 16 teamov a iba 4 teamy majú šancu vybojovať si miesto cez kvalifikáciu, tzn. ak nieste nejaká známa osobnosť alebo nemáte za sebou veľkú organizáciu, tak to proste nieje nič pre Vás. Možno je to dobré, že ľudia majú motiváciu vybojovať si to vo veľkých ligách ako napr. PUBGOnline Showdown, ale na to potrebujete poriadný team, kopu času a samozrejme aj šťastie.

Zuppaa: Po jednom z posledních updatů mi na PUBG asi nejvíce vadí až moc časté shiftování zón k okraji. Hru to dělá o něco více závislou na štěstí, čehož nejsem moc zastánce a doufám, že brzy vyjde nějaký update, který to opraví. Pokud bych ještě něco změnil, tak možná dát hráčům level 1 batohy už do letadla od začátku, jelikož se často stává, že potřebujete udělat rychlou rotaci do zóny a nemůžete najít žádný batoh, tudíž u sebe nemáte skoro nic a ztratíte příliš času hledáním batohu (opět menší RNG faktor).

Zuppaa si v situaci 1v2 poradil opravdu skvěle.

Potkali jste se v turnaji s nějakým problémem? Jak jste se s ním vypořádali?

Zuppaa: Jak už jsem zmínil, tak shiftování zón k okraji. Během Wingman turnaje se nám několikrát stalo, že jsme zkusili zahrát okraj zóny a hodilo nám to následující zónu nejdále od nás co se dalo. Holt taková je teď hra a hráči se s tím musí poprat. Naštěstí jsme si s tím ve většině případů poradili, troufnu si říci, na výbornou.

Máte nějaké plány do budoucna? Uvidíme vás i v příštích Wingman Series?

Goes: Zaregistrovali sme sa so Zuppou do ďalšieho GLL Wingmanu, tak uvidíme ako to pôjde. Tuším sa to bude hrať až na novej mape 4x4 (dátum sa zatiaľ nevie). Zuppaa má svoj CZ squad team, ja som si založil vlastný, ktorý sa skladá zo zahraničných hráčov (UK, Španielsko, Nemecko), je dosť ťažké nájsť niečo CZ/SK v tejto situácií, problém s angličtinou nemám, celkom mi to aj takto vyhovuje (možno sa Zuppaa k nám neskôr pridá, no to je ešte len vo hviezdach, záleží od úspechu v jeho aktuálnom teame).

Zuppaa: Momentálně jsem součástí jednoho českého týmu, takže plán do budoucna je v tuto chvíli jasný. Podat co nejlepší výsledky s týmem a pokusit se dostat v soutěžích do užších výběrů mezi ty nejlepší. A co se týče Wingman Series? Organizace od GLL je za mě celkově jedním slovem paráda! Takže se určitě s Goesem zúčastníme i dalšího turnaje z této série a pokusíme se vybojovat opět nějaký pěkný výsledek. Kdo ví... třeba se nám podaří i obhájit titul(smích).

Hrajete radši Erangel nebo Miramar? A hráli už jste novou mapu 4x4?

Goes: Ja osobne preferujem Erangel. Novú mapu som testoval v deň prvého verejného testu a zatiaľ sú moje pocity neutrálne (ani dobré - ani zlé).

Zuppaa: V poslední době jsem si hodně oblíbil Miramar, kvůli velkému množství písečných dun, které se dají dobře využívat jako krytí i v případě, že vám zrovna nechodí zóna. Souboje jsou pak zajímavější a většinou rozhoduje hlavně ten aim a kvalita hráče. Možná i něco o tom vypovídá naše statistika z Wingman turnaje, kde jsme naší nejhorší hru na Miramaru měli tuším 6. pozici a celkově jsme měli průměrné umístění na Miramaru kolem 2.-3. pozice, což je hodně dobré. Naopak na Erangelu se nám podařilo zahrát pár her i se špatným umístěním. I přes to se ale pohodlněji cítím na Erangelu, asi už i kvůli počtu hodin, které mám na této mapě nahráno. Co se týče nové mapy 4x4, tak jsem příjemně překvapen a těším se až vyjde v plné parádě.

Goes a jeho neuvěřitelný 1 HP clutch.

Co říkáte na vzrůst PUBG scény na CZ/SK scéně v podobě vytváření nových PUBG týmů? (nEophyte, Inside Games a další)

Goes: Je to super a všetkým držím palce. Pevne verím, že v budúcnosti sa nejaký CZ/SK team/hráč dostane medzi top tier 1 teamy sveta.

Zuppaa: Na české a slovenské scéně pár kvalitních hráčů je a jde vidět, že mají dobře vykročeno. Přeji jim hodně štěstí a věřím, že o nich bude brzy hodně slyšet. Také je skvělé, že organizace dávají šanci právě i PUBG. Už jenom to, že se teď bude konat major s prize poolem 2 milióny dolarů svědčí o tom, že PUBG je s e-sportem na vzrůstu.

Přijali by jste nabídku do takového týmu, popřípadě všiml už si vás v tomto smyslu někdo?

Goes: Určite, no záleží aj od benefitov a aj od toho, čo od nás očakávajú. Áno, poznám sa s ľudmi z takýchto teamov, s niektorými som aj skúšal hrať, no nikdy sme si nesadli s callovanim alebo playstylom, takže som sa vybral cestou zložiť si niečo svoje a nájsť si hráčov podľa seba, momentálne sa nám veľmi darí, hráme spolu zatiaľ asi dva týždne a už teraz viem, že je to team, ktorý spĺňa moje očakávania a dotiahneme to ďaleko.

Zuppaa: Nějaká ta nabídka od organizací už byla, ale zatím nic co by nás zaujalo. Možná to bude znít troufale, ale z českých a slovenských organizací by mě osobně nejspíše zajímali pouze dvě. Bohužel ani jedna z organizací, které mám na mysli se ještě nerozhodla dát hře PUBG šanci, tak uvidíme časem.

Díky za odpovědi, je zde ještě něco, co byste chtěli vzkázat hráčům nebo vašim fanouškům?

Goes: Neviem či máme fanúšikov, ale bolo pár ľudí, ktorí nám držali palce u GLL-ka, za to vám patrí veľké ĎAKUJEM.

Zuppaa: Během samotného finále jsme si o přestávce dokonce všimli v chatu na streamu pár lidí co nám tam fandili a musím říct, že to byl skvělý pocit a určitě nás to popohnalo kupředu. Všem děkujeme!

Štítky: PUBG, rozhovor, Rozhovory
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.