Přejít k hlavnímu obsahu

Tomkeejs: oKKo zapadl do sestavy výborně

14. 10. 2016 | 00:10 Counter-Strike 2
Už tuto sobotu se uskuteční v rámci akce Red Bull Ultimátní Hráč 2016 i LAN finále PLAYzone lig. Po boku ambassadorů jako je Dev1 nebo CzechCloud si zahraje nejlepší česká a slovenská špička o titul krále druhé sezóny.
Výchozí obrázek

Už tuto sobotu se uskuteční v rámci akce Red Bull Ultimátní Hráč 2016 i LAN finále PLAYzone lig. Po boku ambassadorů jako je Dev1 nebo CzechCloud si zahraje nejlepší česká a slovenská špička o titul krále druhé sezóny.

Hned v prvním preview jsme si vzali na paškál Tomáše "Tomkeejs" Tomka, kapitána celku Inside Games, kteří se na prestižní LAN finále kvalifikovali až posledním zápasem proti eEriness. Možnost vidět je společně jsme ale měli naposledy na Mistrovství Slovenské Republiky v rámci Y-Games, kde ve finále LB prohráli s eSubou. Jak se připravují na nadcházející týdny? A co je pro ně největší vzpruhou?

Tomáši, předem ti chci tobě a tvému týmu poděkovat k účasti na LAN finále. Podzim je docela našlapanej herníma akce, co říkáš? MSI Games, MSR v Bratislavě na Y-Games, teď PLAYzone LAN finále herních lig no  a pak vrchol roku MČR...

Děkuji, určitě souhlasím. Je to ale vyvrcholení celé sezóny a patří to k tomu. Jen mě trošku mrzí, že v plný sestavě si pořádně zahrajem asi až na MČR z důvodu Red Bull Ultimátního Hráče.

Vy jste se zúčastnili MSR, kde jste padli až ve finále LB a odnesli si bronzové medaile. Jak hodnotíš váš výkon na turnaji?

Tak turnaj beru určitě pozitivně. Jeli jsme tam s jediným cílem, a to postoupit ze skupiny a pojistit si účast na MČR v Brně. Nakonec se nám povedlo získat krásné třetí umístění i přesto, že jsme tam jeli v menším mixu (ještě jedneou děkuji čabasovi a reylovi za host.)

Nově se k týmu opět přidal i oKKo, je to veliká posila pro tým? Myslíš, že s ním máte větší šanci porazit eSubu?

oKKa beru určitě jako největší posilu téhle sezóny. Je to velmi zkušený a šikovný hráč a myslím, že do téhle nové sestavy zapadá výborně. Myslím, že eSuba by s náma určitě měla počítat a pevně věřím, že při první příležitosti je porazíme.

Jak bys zhodnotil průběh druhé sezóny PLAYzone ligy? Vaše výsledky by se dali přirovnat k houpacímu koni i přes výborný začátek...

Začátek ligy byl pro nás velice úspěšný a celkem dlouho jsme dominovali tabulce, ale potom přišli menší změny v týmu a nehráli jsme v uplné pohodě. Naštěstí pro nás se nám podařil vyhrát zápas o postup s eEriness.

Mnozí si hodně myslí, že jsou ROG.eXtatus neporazitelní díky své agresivní hře. Myslíš, že je můžete překvapit?

eXtatus jsou bezesporu nejlepším domácím týmem, ale porazit se určitě dají. Ještě jsme neměli tu příležitost si s nima zahrát v plné sestavě, ale věřím tomu, že to bude vyrovnaná hra.

V prvním kole LAN finále vás čekají Fraternitas, v lize jste s nimi jednou vyhráli a jednou prohráli. Znáš jejich hru? Koukal jsi na zápasy MSI Games, kde skončili třetí?

Ano, jejich hru celkem znám, už jen z toho důvodu, že tam hraje náš ex-spoluhráč tečko a dost věcí, co jsem si všiml, se nezměnilo. Bohužel pro nás to vypadá, že zápas proti Fraternitas budem muset odehrát s nějakým hostem, protože oKKo se v sobotu zůčastní také Ultimátního hráče a jestli se mu podaří postoupit do finále, tak by nestíhal zápas odehrát.

Tome díky, jen dodatečná otázka, MČR se kvapem blíží. Myslíš, že toto složení uvidíme i v semifinále brněnského turnaje?

Těžko říct, ale na mčr jede velkej počet kvalitních týmů a rozhodně postup nebude zadarmo. Myslím, že velikou šanci na postup do semifinále mají i týmy jako třeba Majestic Lions nebo eEriness.

Inside Games
{#Česká Republika} Tomáš "Tomkeejs" Tomka
{#Česká Republika} Ondřej "EYO" Šťastný
{#Česká Republika} Jiří "Kozlik" Kozlík
{#Slovenská Republika} Tomáš "zyored" Cvaniga
{#Česká Republika} Jiří "oKKo" Trojan
{#Česká Republika} Daniel "lifeR" Viktorín (záskok na LAN Finále)

Statistiky po základní části

  • 24 bodů za 8 výher
  • 169 vyhraných a 150 prohraných kol
  • Prvních šest kol = 6-0
  • Tip na umístění na LAN finále - 4. místo