Přejít k hlavnímu obsahu

1. FC Slovácko rozšiřuje svoji esportovou FIFA sekci

26. 2. 2021 | 14:07 EA SPORTS FC 24
1. FC Slovácko má ve fotbalovém prostředí životní formu a navázat na to nyní bude chtít v tom esportovém. Po prosincovém vstupu a náboru dvou hráčů totiž nyní přichází velká naděje.
Kordas
Kordas
Zdroj: 1. FC Slovácko esports

Herní tým eEriness v dřívějších letech patřil mezi stálice domácí FIFA scény, na kterou se vrátil loni v říjnu. Nábor dua Dominik 'Domito' Klíčník, Karel 'Modri' Modrák nebyl nijak náhodný, protože hned dva měsíce na to se eEriness oficiálně propojili s fotbalovým klubem 1. FC Slovácko, pro který vytvořili esportovou divizi. V lednu do týmu ještě jako ambasador přišel známý video tvůrce GUDU. Slovácko se však tímto krokem nezastavilo.

Novou posilou FIFA sekce tradičního českého klubu se ve čtvrtek oficiálně stal Jakub 'Kordas' Koryťák. 18letý hráč v posledních týdnech a měsících dokázal už porazit celou řadu hráčů z domácí špičky, včetně jmen jako Michal 'DRMi10' Drastich nebo Lukáš 'T9Laky' Pour. V podstatě už se jen čekalo, který z týmů bude nejrychlejší. „Jsem rád za to, jakou mi dalo 1. FC Slovácko šanci a možnost reprezentovat jejich klub. Už se těším na spolupráci s týmem a pevně věřím, že společně dosáhneme co nejlepších výsledků,“ vyjádřil se Kordas pro iSport.cz.

Svých pár nadšených slov dodal pro iSport také manažer týmu Radim Skála: „Jakuba jsem měl v hledáčku delší dobu, tento hráč potvrzuje své kvality každý týden, ať už výsledky z víkendové ligy E1/E2, nebo v turnajích. Věřím, že Jakub mezi nás skvěle zapadne a společně se budeme snažit navázat na skvělé úspěchy, tak jako naši fotbalisti v nejvyšší fotbalové soutěži,“ naráží právě na formu fotbalistů Slovácka v české FORTUNA:LIZE.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.