Přejít k hlavnímu obsahu

1. Tipsport COOL liga: Dark Tigers jsou při síle a eSuba přichází o neporazitelnost!

13. 4. 2020 | 16:46 Counter-Strike 2
Zelený čtvrtek hracím dnem nebyl, na Velikonoční pondělí to ale bude jiné. Po týdnu se 1. Tipsport COOL liga vrací se svým čtvrtým kolem, kde každý z týmů opět bude usilovat o jeden stejný cíl – probojovat se, nebo se udržet v elitní čtveřici. Pojďme si tedy klasicky projít jeden duel za druhým, co všechno nás dnes večer bude čekat.
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Aktuální tabulka po 4. kole soutěže
#Název týmuVVPPPP+-+/-B
1.SINNERS (SIN)40006427+3712
2.CZC.eSuba (ESB)30015542+139
3.Eclot Gaming (ECT)30015751+69
4.Gunrunners.AOC (GRS)20025750+76
5.Dark Tigers (DTG)20025044+66
6.Universe (UNI)10034262-203
7.Team Gravity (GRV)10033357-243
8.BloodyDevils (BDS)00043964-250
Universevs.BloodyDevils
rpg  Česká republika
manguss  Česká republika
budwar  Česká republika
bery  Česká republika
hones  Česká republika

Dust2

16:14

STATS

 Česká republika Kokaina
 Česká republika DOCKSTAR
 Rusko emplaz
 Slovensko Feki
 Slovensko Rutk0

Třetí týden otevře zápas zbylých dvou týmů, které dosud ještě nezískaly ani jednu výhru. Jde tedy opravdu o hodně, protože se blížíme do poloviny soutěže. BloodyDevils tuhle šanci měli už minulý týden, kdy ale rozdílem třídy nestačili na Dark Tigers. Do tohoto duelu ale nenastoupil sibeast, jehož absence se na hře BDS podepsala naprosto ve všem, a pokud by měl chybět i dnes, tak to ďáblíci budou mít hodně těžké. Oproti tomu Universe, i když bodík v kolonce výher ještě nemají, tak dokázali hrát vyrovnanou partii s Eclot Gaming a minulý týden dokonce v mnohých kolech potrápili SINNERS. Pokud tak hodlají bojovat o TOP4, tohle je čas se nakopnout.

UPDATE: Změny v sestavě budou mít v tomto zápase oba týmy. Absentujícího daxena na straně Universe nahradí jako host Jan 'hones' Urválek, za odchoduvšího Skyye za BDS bude nastupovat Dávid 'Feki' Fekeč. Kromě trvalé změny bude stejně jako naposledy chybět sibeast, kterého dnes nahradí Rudolf 'Rutk0' Kovalčik.

Universe vs. BloodyDevils

Kdo vyhraje zápas 4. kola – Universe vs. BloodyDevils

Universe
56% (44 hlasy)
BloodyDevils
44% (34 hlasy)
Celkem hlasů: 78
SINNERSvs.Gunrunners.AOC
ZEDKO  Česká republika
beastik  Česká republika
SHOCK  Česká republika
CaNNiE  Česká republika
NEOFRAG  Česká republika

Inferno

16:12

STATS

 Česká republika twist
 Česká republika Dytor
 Česká republika azak
 Česká republika forsyy
 Slovensko xperrience

Velký favorit ligy a jeho neustále klesající kurzy na Tipsportu – tak bychom popsali počínání SINNERS, kteří za úvodní dva zápasy ztratili sedm bodů a minule si poradili s Universe 16:8. Tento výsledek ale neodpovídal celkovému průběhu, protože řada kol byla hodně vyrovnaná a poprvé se tak ukázala jejich zranitelnost. Gunrunners.AOC to proti nim ale budou mít opravdu těžké, protože si svou hru zakládají na individuálních kvalitách a v té je soupeř na papíře převyšuje. Když k tomu připočteme profesionální podmínky a čas věnovaný hraní, tak favorit je zde jasný, ačkoliv Gunrunners jsou na třetím místě tabulky. Právě tohle bude jejich zkouška.

SINNERS vs. Gunrunners.AOC

Kdo vyhraje zápas 4. kola – SINNERS vs. Gunrunners.AOC

SINNERS
95% (75 hlasy)
Gunrunners.AOC
5% (4 hlasy)
Celkem hlasů: 79
Team Gravityvs.Eclot Gaming
KAPARZO  Česká republika
zur1s  Česká republika
suplicK  Česká republika
queztone  Slovensko
Abdel  Slovensko

Inferno

9:16

STATS

ECLOT Česká republika K1-FiDa
 Slovensko rko
 Česká republika noobiq
 Slovensko ZEDc
 Slovensko zyored

Bude třetí zápas čtvrtého kola tím nejzajímavějším? Odhadovat bychom to tak mohli, protože se utkají dva zajímavé celky. Hráči Eclot Gaming se po úvodní prohře nad CZC.eSubou prostříleli ke dvěma těsným výhrám, a ani tahle by se nemusela rodit lehce. Gravity mají sice průběh zatím přesně opačný, protože po prvotní výhře plné naděje narazili – doslova a do písmene – na dva nejsilnější týmy ligy, ale do role outsiderů bychom je tu určitě nepasovali. ECLOT totiž ani jednou nepůsobili ani trochu dominantním dojmem a Gravity by proti nim nemuseli hrát tak svázaně, jako předváděli při obou zničujících prohrách. Oba celky však tuhle výhru potřebují.

UPDATE: Také tento zápas bude mít hosta, za Gravity namísto WANTYYYYho nastoupí Oliver 'Abdel' Košč.

Team Gravity vs. Eclot Gaming

Kdo vyhraje zápas 4. kola – Team Gravity vs. Eclot Gaming

Team Gravity
38% (29 hlasy)
Eclot Gaming
62% (48 hlasy)
Celkem hlasů: 77
CZC.eSubavs.Dark Tigers
The eLiVe  Slovensko
blogg1s  Česká republika
Levi  Česká republika
NIO  Slovensko
luko  Slovensko
eSuba

Overpass

7:16

STATS

 Slovensko MAXX
 Česká republika Lastík
 Česká republika m0nnlich3r
 Česká republika BLUEE
 Maďarsko Loss

Také v závěrečném duelu dne by se mohl zdát favorit jasný, ale zas tak jednoznačně bychom to tu neviděli. CZC.eSuba o víkendu zaváhala na jedné mapě v Sazka eLEAGUE a námi zvolený BO1 formát ne vždy přisoudí výhru tomu nejlepšímu týmu celkově, ale tomu, kdo se na jeden aktuální zápas lépe připraví. Dark Tigers sice mají v tabulce aktuální skóre 1-2, na úvod ale podlehli týmu číslo jedna, ve druhém kole prohráli těsně a poté již minule působili hodně kompaktním dojmem, doplněným o kvalitní individuální akce. Modrá krev se při svých výhrách prezentovala dosti suverénně, ale úkazu zranitelnosti budou chtít tygři z pozice outsidera jistě využít.

CZC.eSuba vs. Dark Tigers

Kdo vyhraje zápas 4. kola – CZC.eSuba vs. Dark Tigers

CZC.eSuba
86% (63 hlasy)
Dark Tigers
14% (10 hlasy)
Celkem hlasů: 73
Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.