Přejít k hlavnímu obsahu

1. Tipsport COOL liga: Dark Tigers se poprvé posouvají na druhé místo

30. 4. 2020 | 23:44 Counter-Strike 2
V pořadí již deváté pokračování jarní sezóny elitní domácí soutěže nabídne čtyři zápasy, mezi kterými najdeme i na papíře hodně vypjaté duely. Pojďme si v tradičním preview tedy nastínit, co nás ve čtvrtek čeká a co by mohlo být velkým lákadlem večerního programu. Hned ve třech případech totiž Tipsport vypsal v podstatně vyrovnané kurzy!
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Aktuální tabulka po 9. kole soutěže
#Název týmuVVPPPP+-+/-B
1.SINNERS (SIN)900014466+7827
2.Dark Tigers (DTG)5112136109+2718
3.Eclot Gaming (ECT)5103135116+1917
4.Gunrunners.AOC (GRS)5103132113+1917
5.CZC.eSuba (ESB)4023132126+614
6.Universe (UNI)4005101113-1212
7.Team Gravity (GRV)100885137-523
8.BloodyDevils (BDS)000959144-850
SINNERSvs.BloodyDevils
ZEDKO  Česká republika
beastik  Česká republika
SHOCK  Česká republika
CaNNiE  Česká republika
NEOFRAG  Česká republika

Mirage

16:6

STATS

 Česká republika Kokaina
 Česká republika DOCKSTAR
 Slovensko Feki
 Slovensko Rutk0
 Česká republika Marek

Než se ale dostaneme k vyrovnaným kláním, tak úvod devátého kola se čeká jednostranný. Neradi opakovaně pasujeme BloodyDevils do role outsidera, ale proti týmu číslo jedna, který ještě ani jednou nezaváhal, se nic jiného než jednoznačná výhra ani s přivřením obou očí neočekává. BDS navíc do posledního kola nemohli ani nastoupit a možnost postupu alespoň do baráže každým zápasem uniká dále a dále. SINNERS sice ve včerejším Esports RDY Cupu poprvé v sezóně zaváhali proti týmu BRUTE, na tomhle výsledku by to ale nemělo nic změnit.

UPDATE: BloodyDevils počínaje tímto kolem budou hrát s novou posilou, Markem 'Marek' Křůmalem, který na soupisce dočasně nahrazuje sibeasta. Důvod udělení extra přestupu vysvětluje organizátor Tipsport COOL ligy:

„Z důvodů opatření spojených s epidemií COVID-19 se do problémů se soupiskou dostal tým BloodyDevils. I přes snahu vyřešit tento problém a využití v podstatě všech možných přestupů i hostů zůstává jeden z hráčů BDS v karanténních opatřeních. Informovali jsme ostatní týmy v lize o možné výjimce a na základě toho, že nedošlo k žádnému protestu, jsme se rozhodli BDS výjimku udělit.“

SINNERS vs. BloodyDevils

Kdo vyhraje zápas 9. kola – SINNERS vs. BloodyDevils

SINNERS
93% (50 hlasy)
BloodyDevils
7% (4 hlasy)
Celkem hlasů: 54
Universevs.Team Gravity
rpg  Česká republika
manguss  Česká republika
budwar  Česká republika
stinx  Česká republika
Nelv1  Slovensko

Dust2

16:9

STATS

 Česká republika KAPARZO
 Česká republika zur1s
 Česká republika suplicK
 Slovensko queztone
 Slovensko misma

Do druhého duelu se proti sobě postaví šestý se sedmým, kde pozice v tabulce o favoritovi zápasu příliš jasně nehovoří. V prvním vzájemném duelu sice rpg a spol. vyhráli 16:10 na Mirage, to ale ještě tato sestava hrála v původním složení a Gravity nepomáhal oskar. Universe v minulém kole nové složení neotestovali, protože BloodyDevils do tohoto zápasu nemohli nastoupit. Ostrá zkouška je tak čeká až nyní. Oproti tomu Gravity sice v obou případech s oskarem v zádech prohráli, ale konečně svítala naděje. Naplní se konečně v tomhle kole?

Universe vs. Team Gravity

Kdo vyhraje zápas 9. kola – Universe vs. Team Gravity

Universe
16% (10 hlasy)
Team Gravity
84% (52 hlasy)
Celkem hlasů: 62
CZC.eSubavs.Gunrunners.AOC
The eLiVe  Slovensko
blogg1s  Česká republika
Levi  Česká republika
luko  Slovensko
NIO  Slovensko
eSuba

Mirage

11:16

STATS

 Česká republika twist
 Česká republika Dytor
 Česká republika forsyy
 Slovensko xperrience
 Slovensko lucasp

V tabulce se bodově posouváme sice razantně, pozičně však pouze o dva stupínky výše. Ve třetím případě se totiž dnes utká čtvrtý s pátým, jinak řečeno dva celky zápolící o udržení v TOP 4, zajišťující postup do play-off. Na CZC.eSubu ale čeká těžký úkol, zapomenout totiž musí na minulé selhání, kdy ztratili takřka vyhraný zápas proti Dark Tigers. Na druhé straně, u GRS se konečně rozehráva do formy lucasp a oproti minulému zápasu by se opět měl do akce postavit twist. Minulé měření sil těchto dvou celků dopadlo těsně 22:20 na Infernu, takže jestli se od tohoto souboje dá něco očekávat, tak je to vyrovnaný souboj a přetahovaná o každý bod.

CZC.eSuba vs. Gunrunners.AOC

Kdo vyhraje zápas 9. kola – CZC.eSuba vs. Gunrunners.AOC

CZC.eSuba
31% (18 hlasy)
Gunrunners.AOC
69% (40 hlasy)
Celkem hlasů: 58
Dark Tigersvs.Eclot Gaming
MAXX  Slovensko
Lastík  Česká republika
m0nnlich3r  Česká republika
BLUEE  Česká republika
HONES  Česká republika

Mirage

16:14

STATS

ECLOT Česká republika K1-FiDa
 Slovensko rko
 Česká republika noobiq
 Slovensko ZEDc
 Slovensko zyored

Abychom duelů dvou sousedů v tabulce neměli málo, tak deváté kolo uzavře bitva druhého se třetím – stejně jako v minulých kolech je tedy více než jasné, že se horní polovina tabulky, s výjimkou SINNERS, vzhledem k bodovým rozestupům opět celá promíchá. Tygři se mohou aktuálně pyšnit sérii několika výher, hráči ECLOT jsou ale posledními, kteří je dokázali obrat v pátém kole o body, výhrou 19:16 na Nuke. DTG sice jsou po pondělním comebacku s eSubou na koni, Eclot Gaming se však po celou dobu soutěže prezentují konzistentně dobrými výkony. Tenhle zápas tak může rozhodnout i jeden faktor, jako je například speciální výkon jedince.

Dark Tigers vs. Eclot Gaming

Kdo vyhraje zápas 9. kola – Dark Tigers vs. Eclot Gaming

Dark Tigers
35% (19 hlasy)
Eclot Gaming
65% (36 hlasy)
Celkem hlasů: 55
Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.