Přejít k hlavnímu obsahu

303 Royale: Inside Games na peníze nedosáhli

1. 2. 2020 | 11:18 PUBG: Battlegrounds
Změnami v ekosystému pro rok 2020 vzniká větší prostor pro turnaje třetích stran, jedním nově vzniklým projektem je i 303 Royale League. Tato soutěž proběhne v lednu ve dvou divizích a ačkoliv je většina účastníků z Ameriky, tak v akci uvidíme i dva naše týmy, a to dokonce v nejvyšší divizi.
303 Royale
303 Royale
303 Royale

UPDATE #2 (18. 1): Inside Games se v závěrečném hracím dni skupinové fáze vytáhli s jednou výhrou, druhým místem i 30 nastřílenými killy, díky čemuž s přehledem postupují do finále. To se odehraje za týden.

UPDATE #1 (11. 1): Kombinace skupin A + C znamenala druhý hrací den pro Question Mark, neboli ex-eXtatus. Bohužel se jim v těchto šesti hrách podařilo zaznamenat pouze 20 bodů, což na postup stačit nebude.

303 Royale
PLAYzone Challenge 2020

První sezóna 303 Royale League má celkový prize pool 10 tisíc dolarů, který si rozdělí vždy nejlepších šest týmů obou divizí. Ta první má označení Pro, ta druhá potom Pro-Amateur. Díky úspěšnému působení v PEL-C byli z přihlášených týmů vybráni do nejvyšší divize také kluci z Inside Games a ex-eXtatus, kteří před oznámením nového působiště nosí označení Question Mark. IG pak nejspíše stále testují čtvrtého hráče, v soupisce na tuto ligu figurují FreeKill i Nowikk. Pro League obsahuje celkem 24 týmů, z nichž více než polovina je ze Severní Ameriky. Další sestavy reprezentují Jižní Ameriku, Austrálii, Malajsii nebo právě náš starý kontinent.

Formát turnaje díky počtu týmů nabízí v podstatě to, co jsme mohli vidět v semifinále světového šampionátu. Tři hrací dny nabídnou tři různé kombinace osmičlenných skupin, ze kterých vzejde šestnáctka finalistů. Na každý tým tedy ve skupinové fázi čeká dvanáct zápasů, a v případě postupu ještě stejná porce ve finále.

První kombinací bylo A + B, takže hned na úvod se na serveru utkali oba naši zástupci. Inside Games vynesly konzistentní výkony v polovině balíku 11. místo se 26 body, hráči Question Mark jsou i přes jednu povedenou hru se 2. místem a 9 killy ještě o dvě příčky níže. Tenhle výkon rozhodně propadákem není, ale pokud pomýšlejí na postup do finále, budou muset ve svém druhém představení trochu více zabrat. Pokračování pro Question Mark proběhne během noci z 10. na 11. ledna, pro Inside Games o týden později. Kvůli tomu, že liga je především americká, začínají pro české a slovenské hráče hrací bloky bohužel ve 2 hodiny v noci.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.