Přejít k hlavnímu obsahu

Act II s sebou přinese spoustu změn a funkcí, včetně odznaku za výkon v hodnocených hrách

27. 7. 2020 | 19:50 VALORANT
Act I se pomalu blíží ke konci, což přimělo vývojáře nám poskytnout vhled do plánovaných změn, které s sebou přinese právě konec prvního a začátek druhého Actu. Hráči budout mít nově na odiv svůj Act Rank, ve kterém se zohlední nejlepší hry za současné období, ale i rámeček a odznak.
Valorant Act II
Valorant Act II

Nově budete mít k dispozici váš vlastní Act Rank, ve kterém se po skončení daného Actu nejvíce zohlední počet vyhraných her a hlavně 9 vašich úplně nejlépe odehraných hodnocených zápasů za toto období. Pokud jste se dostali do vašeho vysněného ranku, ale poté jste spadli zpět dolu, tak to vůbec nevadí, protože tento systém si bude pamatovat vaše nejlepší výkony a podporuje vaši tzv. prokázanou dovednost.

  • Váš matchmaking rank bude úzce zrcadlit vaše současné hodnocení
  • Nově se objeví Act Ranky, které sledují váš nejvyšší peak (prokázanou dovednost) a počet vyhraných hodnocených zápasů
  • Tento rank po konci Actu zůstane v podobě odznaku na kartě hráče v hodnocených zápasech (odznak ještě nebude k dispozici v Actu I)
  • Prokázaná dovednost monitoruje vašich 9 nejlepších rankedů (pouze vítězství) daného Actu
  • S počtem vyhraných hodnocených zápasů se bude měnit i váš rámeček pro Act
  • Předešlé Act Ranky budou k dohledání v klientu hry
Act Rank

S počtem odehraných zápasů se váš Act Rank zaplní malými trojúhelníky, které reprezentují vaše hodnocená vítězství napříč Actem na základě hodnosti, se kterou jste do hry vkročili. Vítězství na vyšším ranku vystrnadí ven z trojúhelníku zápasy s menšími ranky, což má motivovat hráče se nadále zlepšovat. Rámeček se také mění při dosažení hranic: 9, 25, 50, 75 a 100 výher. Se začátkem Actu II budou moci i vaši přátelé prozkoumat vaše odehrané zápasy, ať už se jedná o matchmaking rank anebo celkový postup Act Ranku.

Act Rank Badge

K dispozici bude také odznak Act Ranku, jehož postup budete mít vždy dostupný ke kontrole. Jak jsme již zmínili, tento odznak zrcadlí vaši prokázanou dovednost, která se bere na základě vašich devíti nejlepších vítězství v hodnocených zápasech daného Actu. Co se týče konce Actu I, zde ještě tento odznak nebudou mít hráči k nahlédnutí, jelikož vývojáři tuto novou funkci oznámili teprve až teď. Act II se však již naplno rozjede s touto vymožeností, která bude v hodnocených zápasech viditelná na kartě hráče i po celý Act III, což má na první pohled říci, s kým máte tu čest.

Award

Vývojáři i nadále plánují s každým novým Actem do hry protlačit co nejvíce nového obsahu a balančních úprav. Co se tedy stane na konci Actu v rámci hodnocených zápasů?

  • Předchozí Act Rank se uloží a uzamkne na vašem profilu v kartě Career
  • Znovu odehrajete jistý počet rozřazovacích zápasů – zabere vám to pouze 3 hry namísto 5, protože hra může zhodnotit vaše MMR z předchozího Actu
  • Rank, na který budete umístěni, bude odpovídat vašim schopnostem – po rozřazovacích zápasech většinou však skončíte o několik tierů níže
  • Rozřazovací hry se nezapočítávají do vašeho Act Ranku