Přejít k hlavnímu obsahu

Ade před cestou do Jižní Koreje: Slovenské kolegy a podobné týmy pleskáme za 20 minut

9. 12. 2019 | 18:12 Dota 2
Vyzpovídali jsme našeho reprezentanta Adama "Ade" Koníčka, čtyřiadvacetiletého hráče Doty 2 (na fotce vpravo), o budoucím turnaji i jeho názoru na nový patch. Českou reprezentaci totiž tento týden čeká Mistrovství světa v počítačových hrách pořádané Mezinárodní Esportovou Federací, pro které Ade doplnil řady týmu Inaequalis.
Ade + tým
Ade + tým

Jaká je tvá role v týmu?

Má role v týmu je Offlinka neboli pozice 3, což znamená, že se budu snažit vytvářet prostor pro své spoluhráče, a ti to pak dotáhnou do vítězného konce.

Byl bys tak hodný a představil nám prosím své spoluhráče?

Na Carry nám hraje Mambos, kvalitní a zkušený hráč a myslím že spolu tvoříme zkušenější část našeho celku. Na Midu je Jojka a na Hard Supportovi Tsuky. Tohle duo hraje spolu Dotu strašně dlouho a očekávám, že díky tomu budeme mít v týmu úplnou sehranost. A posledním hráčem našeho celku je nová hvězda Filminy, který nedávno zaslouženě prolomil hranici TOP 100 hráčů v Evropě.

Co pro tebe znamená reprezentovat Českou republiku?

Určitě jako každý z nás pěti kluků jsem rád, že se můžu zúčastnit prestižního turnaje spolu se svými Dota 2 kamarády. Budeme se snažit neudělat žádnou ostudu.

Co očekáváte od jihokorejského turnaje?

Co se týče výsledků, tak popravdě moc nevím, co mám očekávat, jelikož nebyl zveřejněn (nebo mi není dostupný) kompletní seznam všech týmů. Z těch týmů, které jsem viděl, si myslím, že jsme na tom papírově někde uprostřed. Ale myslím, že každý z nás si věří na víc.

Ade

Cítíš mezi českou a slovenskou odnoží týmu Inaequalis rivalitu?

Žádnou rivalitu necítím, jelikož soupeře takové úrovně pleskáme za 20 minut. Ale jinak je fajn, že tam uvidíme i své slovenské bratry a jsem si jistý, že po těžkém dni dáme spolu na hotelu pivko.

Ze kterého ze soupeřů máš největší respekt?

Určitě mezi papírově nejsilnější týmy patří tým Ruska a Švédska.

Jaké máte plány do budoucna?

Hrát Dotu. Mám svůj vlastní zahraniční tým, kde hráváme různé turnaje, takže určitě po dobu zbytku sezóny budu ještě vidět. Co se týče kluků, tak popravdě nevím.

Teď z jiného soudku. Dotu hraješ už hodně dlouho, vyznáš se v ní. Co by podle tebe měli udělat vývojáři, aby přilákali nové hráče? Poslední velký patch tomu moc nepomohl.

Poslední velký patch byl super, protože tu Dotu pořád udržuje při životě. Tím myslím to, že i pro zkušené hráče, kteří to hrají několik let, je tam pořád co se učit, a to dělá tu hru zajímavou. Co se týče přilákání nových hráčů, určitě by to na prvním místě měl být nějaký jednoduchý tutoriál, který momentálně v Dotě chybí. Tutoriál ve spolupráci se známou Dota osobností a trocha marketingu. Ale nejsem expert na růst her mezi mladými, takže nevím přesně, ale myslím, že i něco malého by bylo lepší než nic.

Díky moc a za celou redakci přeji české reprezentaci co nejlepší výsledky v turnaji.

Štítky: Ade, IESF