Přejít k hlavnímu obsahu

Aim assist dostane příští týden velký nerf

8. 3. 2020 | 10:00 Fortnite
Aim assist je asi nejkontroverznější téma v celé Fortnite komunitě. Někteří říkají, že hráčům na ovladači dává až moc velkou výhodu, jiní zase, že v současnosti je naprosto vyvážený a třetí skupina by chtěla tuto velkou pomoc pro hráče "znevýhodněné" joystickem ještě vylepšit. Brzy se ale dočkáme změny, protože Epic Games oznámili, že aim assist dostane příští týden velký nerf.
Aim Assist
Aim Assist

Změna se bude konkrétně týkat možnosti "Use Legacy Look Controls", která začala být extrémně populární se startem druhé kapitoly Fortnite. Bezpochyby je to velké rozhodnutí a mohlo by mít velký dopad na hru. Změna každopádně proběhne 13. března 2020, takže je na čase se začít připravovat. Pokud někdo neví, co jsou Legacy Look Controls, tak věřte, že vám dávaly výhodu automatického pohybu kurzoru, takže jste mohli jednoduše zběsilým mačkáním L2/LT získat poměrně přesný auto-aim. Toto byl patrně důvod, proč se spousta uživatelů klávesnice s myší bouřila a požadovali změnu nastavení.

Epic Games dále poznamenali, že kdokoliv, kdo bude mít tuto možnost zapnutou, až proběhne změna, tak mu bude nastavení automaticky přehozeno na nové a nebude se muset starat o přenastavování.

Reakce hráčů na počítači na sebe nenechala dlouho čekat a jsou vesměs pozitivní. Naopak pro konzolisty je tato změna patrně šokem a budou se muset přizpůsobit.

Aim assist byl a bude nedílnou součástí většiny online stříleček pro konzolisty. Problém však nastává, když se střetne uživatel klávesnice s myší a hráč na ovladači s aim assistem v jednom kole, pokud je ve hře dovolen crossplay (když je umožněno, aby se ve hře střetli hráči z různých platform, pozn. redakce). Pak už jen záleží, jestli je hráč na počítači známý streamer nebo youtuber, a jestli vyhraje. Pokud je zabit, pravděpodobně započne nová bitva klávesnic proti ovladačům vedená armádou jeho fanoušků (např. Tfue). Důležité je, aby si každý na toto téma vyhranil svůj vlastní názor, stál si za ním a nenechal se zmanipulovat svým oblíbeným influencerem za žádnou cenu.