Přejít k hlavnímu obsahu

ALEX je prvním hráčem Cloud9 a díky gigantickému transferu si vydělá téměř milion měsíčně

10. 9. 2020 | 20:02 Counter-Strike 2
Cloud9 oznámili prvního hráče své nové sestavy. Podle předpokladů se jím stal britský in-game leader ALEX, který se proslavil ve Vitality. Stane se zároveň jedním z nejlépe placených hráčů ve světě Counter-Striku, podle předpokladů si vydělá okolo 40 000 dolarů měsíčně, tedy v přepočtu necelý milion korun.
Cloud9 ALEX
Cloud9 ALEX

Cloud9 nedávno oznámili novou éru svého CS:GO týmu. Bývalý komentátor HenryG se stal generálním manažerem (více v článku zde) a dostal za úkol postavit doslova a do písmene "Kolos". Prvním členem týmu se stal srbský kouč kassad, teď byl oznámen také první hráč a kapitán týmu. Stal je jím Alex "⁠ALEX⁠" McMeekin.

Zajímavostí jsou finanční podmínky kontraktu. Organizace totiž oznámila, že ALEX podepsal tříletý kontrakt, který bude stát Cloud9 neskutečných 1 650 000 dolarů. Zhruba 250 000 šlo Vitality za buy-out, zbylých 1,4 milionu by mělo údajně jít Alexovi do kapsy. Měsíčně to dělá necelých 40 000 dolarů, v přepočtu zhruba 900 000 korun. Přesné finanční podmínky však organizace nezveřejnila, proto berte tyto informace spíše s rezervou.

Alex & Henry

ALEX byl po dlouhou dobu kapitánem týmu Vitality, se kterým získal nespočet úspěchů. Na začátku letošního roku však odešel na lavičku s tím, že nezvládá tlak způsobený cestováním a chtěl by raději hrát za tým hrající ligu FLASHPOINT, se kterou jde ruku v ruce méně cestování. Právě to se mu v Cloud9 vyplní.

Ostatní hráči nového týmu budou oznámeni v blízké době. Podle Henryho však tým zatím není kompletní a nové hráče stále hledají. Nejde ani snadno odhadovat, kdo by se do týmu mohl přidat. Organizace, HenryG i ALEX si totiž na Twitteru často dělají legraci. Nedávno Cloud9 po dvou letech znovu nahráli starý tweet oznamující příchod kioShiMy a ALEX se zase ptal, kolik britských hráčů je moc na jeden tým. Nejvíce se odhadoval příchod jeho krajana smooyi, ten už však všechno dementoval – pokud tedy nejde opět o bait. Z dalších britských hráčů se mluvilo o Thomasovi, který se však dnes upsal Envy, a zajímavou akvizicí může být mladý talent mezii.

Sestava Cloud9 je zatím následující:

 Velká Británie Alex "⁠ALEX⁠" McMeekin
 Srbsko Aleksandar "⁠kassad⁠" Trifunović – trenér
 Velká Británie Henry "⁠HenryG⁠" Greer – generální manažer

Zdroj: hltv.org
Štítky: Cloud9, ALEX
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.