Přejít k hlavnímu obsahu

All-Star 2019: Bwipo mistrem 1v1 a milion a půl na charitu

8. 12. 2019 | 14:30 League of Legends
V Las Vegas se letos konal již sedmý All-Star turnaj, kam se sjedou ti nejoblíbenější hráči a streameři světa League of Legends. Uplynulý 1v1 turnaj ovládl toplaner Fnatic - Bwipo.
Bwipo All Star
Bwipo All Star

Dlouho se nevědělo, jak správně uchopit formát All-Star, ale v posledních letech jde spíše o uvolněnou akci, kde je hlavním účelem se pobavit a užít si konec další sezony. V turnaji jeden na jednoho se utkalo celkem 32 profesionálů, mezi nimiž nechyběl Faker, TheShy, Jankos či Caps. Ve velkém finále se nakonec utkali obhájce vítězství z loňského roku - Uzi - a evropský toplaner Bwipo. Druhý jmenovaný nakonec vyhrál 2:1 i když Uzi měl k vítězství velice blízko, protože vyhrál první hru a i v té druhé to pro něj vypadalo velice nadějně. 

V rácmi akce proběhl také 24hodinový stream Ricka Foxe, který vybíral peníze na charitu Bahamas Relief, která pomáhá vrátit život do zpustošeného souostroví. Cílem bylo získat 100 tisíc dolarů, což se bohužel nepovedlo, ale i díky účasti Fakera nebo oblíbených streamerů jako Tyler1 a Yassuo se zvládlo vybrat více než 61 tisíc dolarů, tedy skoro 1,5 milionu korun. Darem 10 000 dolarů přispěli také vývojáři z Riot Games. Jako každý rok jsme viděli řadu různých ozvláštnění, jako například turnaj v TFT, 2v2 souboje, kdy jeden hráč ovládá myš a druhý klávesnici, nebo klasický souboj EU vs. NA, který letos ovládl evropský tým ve složení Jankos, Nervarien (streamer), Caps, Bwipo a Mikyx. 

Štítky: All-Star