Přejít k hlavnímu obsahu

Analýza 2. kola HS COOL ligy

25. 4. 2020 | 11:30 Hearthstone
Hearthstone COOL liga je po týdnu zpět s druhým kolem a my vám přinášíme analýzu toho, co si pro nás týmy připravili.
COOL liga 2020
COOL liga 2020
cool liga

Proběhly nerfy několika karet, a to mělo změnit powerlevel některých balíčků a zahýbat s metou. Nicméně jediná výraznější změna, kterou lze při výběrů decků na druhé kolo sledovat je to, že upadla popularita Resurrect Priesta na úkor Galakrond verze. To souvisí už se zmiňovanými nerfy, které zasáhly i kartu Bad Luck Albatross, která byla častým cílem resurrect efektů, nebo s tím, že balík zpopularizovalo několik streamerů. U většiny class můžeme mezi týmy pozorovat preferenci jednoho archetypu. V tomto ohledu vévodí Spell Token Druid, jež je zastoupen ve všech lineupech.

cool liga
hs cool liga

Co se týče originality, tak s tou šli nejdál v týmu Entropiq a jako jediní důvěřují Combo Demon Hunterovi, Dragon Hunterovi, Pure Paladinovi a jako jeden z dvou týmů si troufli na Galakrond Shamana. Pokud se podíváme, jak moc týmy měnily lineup oproti prvnímu kolu, pozorujeme, že k nejvíce změnám, co se týče archetypů, sáhli nEophyte a Inaequalis a nejméně jich provedl tým eEriness.

hs cool liga

Galakrond Priest
Je na místě představit nový deck, který se tento týden zčistajasna objevil v poměrně velkém počtu. Díky Invoke mechanice a kartám jako Thoughtsteal nebo Madame Lazul s tímto balíkem generujete spoustu value, takže vám jen velmi zřídka dojdou karty v ruce. Zároveň hrajete i spoustu karet, které vás léčí, board clearů a removalu, abyste se zbavili soupeřových minionů, a vůbec měli šanci vygenerované karty zahrát. Mo’arg Artificer zvyšuje účinnost Breath of Infinite nebo Holy Novy a také heal z Penance. Fate Weaver dokáže zlevnit celou ruku, a to je tím účinnější, čím víc karet jste vygenerovali, a proti agresivnějším balíčkům je možné ho zahrát na board jako 3/6, které se soupeř nezbaví tak lehce. Manu decku završuje Murozond the Infinite, díky kterému můžete proti opponentovi využít karty, co zahrál minulé kolo. Galakrond Priest je v každém případě zajímavým přírůstkem do mety a jak na ladderu, tak na turnajích bychom s ním do budoucna měli počítat.

Kód: AAECAafDAwzcAdMK65sD0aUDn6kDha0DjrED47QDm7oDyL4D6b4DyMADCR7JBpmpA9esA9qsA/KsA/6uA82vA5O6AwA=



Secret Galakrond Rogue
Galakrond Rogue je balík, který je už stálicí a během následujícího roku nelze očekávat, že by jeho obliba upadla, pokud nedostane velké nerfy. Stejně jako u priesta síla tohoto decku spočívá v generování value z invoke karet, které rogue doplňuje nikoli board cleary ale levnými spelly a převahu na stole v podobě minionů. Běžně zde také dochází ke kolům, kdy si pomoci Wonderous Wand z Heistbarona Togwaggla nebo pomocí Galakronda líznete spoustu karet zlevněných na 0 many a zcela otočíte vývoj hry na svou stranu. S expanzí Ashes of Outland přibyla možnost hrát secrety, které jsou všechny poměrně silné samy o sobě, a navíc aktivují Blackjack Stunnera, což je potom vlastně lepší Sap. Pokud byste měli málo value, tak můžete využít Shadowjewelera Hanara a vygenerovat i secrety z jiných class. V neposlední řadě stále můžete hrát legendární kartu, která je tu s námi už od classic setu, a to Edwina VanCleefa, jež je schopen sám vyhrát hru, když se vám ho podaří zahrát třeba jako 8/8 ve druhém kole.

Kód: AAECAaIHBrICkpcDwa4D47QDy8AD+8QDDLQB7QKPlwP1pwO5rgP+rgOqrwPOrwPMuQPOuQPQuQO5vgMA
hs cool liga

Následně si můžeme projít jednotlivé zápasy, které si pro nás účastníci připravili.

CZC.eSuba vs. Inaequalis
První zápas nastavuje trend pro tento týden a to ten, že nám nabídne velmi vyrovnané střetnutí. CZC.eSuba při pickování dokázala získat pár procent, ale nic, co by se nedalo zvrátit. Třeba tech Wyrmrest Purifiera ve Warlock decku Inae dokáže strhnout sérii na jejich stranu. Kdo ví?

eEriness vs. Inside Games
Zápas dvou týmů se skóre 1-0, uvidíme, který z nich se dostane do mírného trháku. A je těžké předvídat, kdo z nich to bude. Čekejme vyrovnané hry, kde, pokud se dostaneme k páté hře, by měli mít malou výhodu hráči Inside Games.

Entropiq vs. Gifted Gaming
V první hře lze počítat s převahou Huntera ze strany Gifted Gaming, zbylé čtyři hry by ale měly být nesmírně vyrovnané. Uvidíme, jestli GG využijí svého dobrého matchupu v první hře, nebo Entropiq v čele s Faelim využijí své zkušenosti a seberou výhru pro sebe.

Absolute Legends vs. nEophyte
Oba týmy prohrály první kolo, a proto se jistě budou snažit, aby ligu nezačali se skóre 0-2. Sice to neznamená, že už by nemohly postoupit, ale jistě to není příjemné. Stejně jako u zápasu Entropiq vs. GG by měla být první hra poměrně jednostranná a zbylé čtyři vyrovnané. Ale i v tomto případě to budou procenta na papíře proti herním zkušenostem Jarly a jeho spoluhráčů.

Celkově toto kolo připravilo mnoho vyrovnaných her a není snadné předpovídat, kdo vyhraje, a kdo se bude muset lépe připravit na příště.

Štítky: COOL HS liga